Werner: Ostaja zvest belim kopalkam

Tudi letos si je Werner za počitnice na Maldivih kupil nove bele kopalke.
 (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
29. 6. 2016

Werner je prijeten in iskren sogovornik. Zagorel in poln počitniškega elana se je razgovoril o sanjskih počitnicah z družino na rajskih Maldivih, ki so bili celo povod za snubitev zdajšnje žene Andreje, o svoji ljubi hčerki Kanenas in o tem, zakaj ni izkoristil vseh prednosti slave in denarja, ki bi ju dobil, če bi se preselil v Nemčijo.

Družina ima rada ležerne počitnice, na katerih veliko plavajo in se potapljajo.
Werner pravi, da je obkrožen z ljudmi, ki jih ima rad, in je zato srečen človek.

Tudi letos se je Werner z ženo Andrejo in hčerko Kanenas odpravil na sanjske Maldive, in to kar za tri tedne. Zanj in za njegovo družino je to najbolj priljubljen kraj za počitnikovanje: "Maldivi so nekaj najlepšega, kar sem kdaj videl, delujejo nerealno, kot da ne bi bili na tem planetu, in imaš občutek, da si pobegnil daleč od vse norije, ki se dogaja na svetu, in lahko popolnoma napolniš baterije," pravi nasmejani Werner in nadaljuje: "Maldivi so popolna destinacija, tam lahko uživaš 24 ur na dan v svoji hiški, na beli mivki, obkrožen s palmami kokosa in banan in turkiznim morjem.

Maldivijci so zelo prijazni in nasmejani ljudje, ne vedo, kaj je to stres. Vsi so videti enako in ne glede na to, koliko so stari, nimajo gubic, ker živijo v takšnem okolju, kjer ni žlehtnobe, fovšije, zlobe ... Ne potrebujejo avtomobila, seveda boljšega kot sosed, ne potrebujejo hiše, ki je večja od sosedove, ne potrebujejo koles, računalnikov, tablic itd. Zato so drugačni. Vsakič, ko se vrnemo z Maldivov, smo zgroženi nad tempom življenja, ki nas pričaka, nad obveznostmi, ki jih moramo redno opravljati, da bi preživeli. In takrat se zavem, da smo sužnji tega sistema in tega življenja, ki ga živimo tukaj. Tega oni ne poznajo, saj spoštujejo naravo in živijo v skladu z njo. Obiskali smo že veliko krajev po svetu, ampak Maldivi prekašajo vse." Te sanjske počitnice si privoščijo enkrat na leto za tri tedne, vendar Werner pravi, da letos razmišljajo, da bi se na Maldive odpravili tudi jeseni.

Snubitev v turistični agenciji

Ko Wernerja vprašam, kdo ga je navdušil za ta počitniški kraj, izstreli: "Ljubezen! Andrejo sem zaprosil za roko kar v turistični agenciji leta 2000. Želela me je presenetiti in za rojstni dan odpeljati na Ibizo. Gledala sva katalog in zagledala Maldive, ki so bili zelo dragi, in mislim, da sva v tistem času imela točno toliko denarja na računu. Ampak mladost in norost sta naredila svoje. Andreji sem predlagal kar tam, za mizo turistične agencije, da se poročiva na Maldivih. Vprašala me je, če sem jo ravnokar zaprosil, in sem odgovoril pritrdilno. Rekla je 'ja'. In tako naju je ljubezen odpeljala na Maldive." In ravno tokrat so se Werner in njegova Andreja ter njuna hči Kanenas vrnili na otok, na katerem sta se poročila in si obljubila večno zvestobo. "Poročila sva se v bazenu, prstani so bili v kokosovem orehu. Ko se spominjam poroke, se mi zdi, kot da bi bile sanje." Republika Maldivi je država, ki jo sestavlja skupina okrog dva tisoč majhnih in nizkih atolov v Indijskem oceanu. "Midva z Andrejo sva bila že na 15 različnih otokih, torej še vedno ostaja pestra izbira," pripoveduje Werner.

Počitek od jutra do večera

Na vprašanje, kaj počnejo na Maldivih, se Werner ležerno pretegne in odgovori: "Dejansko počivamo od jutra do večera (smeh) ... ne maramo aktivnih počitnic, ker imamo življenje preveč stresno in tempirano zaradi mojega dela. No, to ne pomeni, da samo ležimo: veliko se potapljamo, kopamo, z Andrejo greva vsak dan na fitnes, s katamaranom obiskujemo samotne otočke, kjer so čudovite školjke." Njuna hči Kanenas obožuje Maldive in je bila s staršema tam že petkrat, prvič je imela komaj osem mesecev. "Je zelo družabna in skoraj na vsakem otoku najde kakšno prijateljico ali prijatelja in tudi če ne pozna jezika, se kar sporazumejo − ti majhni škratki so neobremenjeni, polni igre," je vesel Werner, ki komaj čaka, da se bosta s Kanenas lahko skupaj potapljala. "Kanenas zelo dobro obvlada potope, potopi se do osem metrov globine in rada fotografira pod vodo. Je moja morska deklica, ki komaj čaka, da bo stara osem let in bo lahko naredila izpit ter se bo lahko z jeklenko in atijem potopila v morske globine kot pravi potapljač," še doda.

Ima vse, kar si želi

Rajski Maldivi dajejo Wernerju obilo navdiha.

"Ko se sprehajam po mivki in iščem školjke, se mi v mislih rojevajo nove melodije, kar same, ne da bi si želel, na plan pridejo najbolj nenavadne melodije in ideje, ki so skrite globoko v meni. Posnel sem jih na telefon in so potencialni hiti," je prepričan. Werner je podpisal tudi pogodbo v Nemčiji, za tamkajšnji trg, zato nas je zanimalo, kako zdaj te stvari tečejo. "Moral bi absolutno več potovati v Nemčijo, to je bil tudi bistveni del naših pogovorov, ko sem sklenil pogodbo. Veste, moja kariera je tukaj, moja publika in družina − vse je tukaj v Sloveniji. Producenti so vztrajali s selitvijo v Nemčijo, verjetno bi šel, ker sem ambiciozen in prepričan, da bi mi kariera v Nemčiji uspela − če bi se vse to zgodilo kakšnih deset ali 15 let nazaj. Jaz na prvo mesto postavljam svojo družino. Svojo ženo, svojega zdaj že šoloobveznega otroka pa tudi svojo zvesto publiko. Vse bi se moralo spremeniti, meni pa je zdaj zelo lepo, sem srečen človek. Še vedno imam zelo uspešno kariero, ljubezen, zdravje, moje malo sonce, ki me ogreje vsako jutro, ljubečo ženo, dobre in tople starše ... torej imam vse, kar si človek lahko želi. Zakaj bi vse to spremenil? Zaradi kariere in ogromno denarja, ki bi ga služil v Nemčiji? A je to vredno moje sedanje sreče? Veste, denar in kariera nista bila nikoli vodilo mojega življenja. Človek se mora velikokrat v življenju vprašati, kaj je zanj sreča," zelo iskreno in predvsem zelo modro razmišlja Werner. Sicer pa je vedno dejaven in delaven, saj je februarja izdal že 19. ploščo po vrsti, z naslovom Evo mene, ki jo je pel v okviru koncertne turneje Opa tour, s katero je spomladi navduševal oboževalce po vseh večjih dvoranah v Sloveniji. "To je plošča za žur, ki jo trenutno lahko naročite prek mojega Facebooka, kasneje pa jo boste kupili tudi v trgovinah. Posnel sem tudi pesem Takle mi mamo, ki je uvodna špica TV-nadaljevanke, ki jo boste spet gledali na Pop TV jeseni. Pripravljam tudi novo pesem, ali bo žurerska ali romantična ... pa vam ne smem povedati, pustimo se presenetiti."

Vsako leto nove bele kopalke

  • Tudi letos je Werner skočil v bele kopalke. Ko je pred leti objavil svojo fotografijo v belih kopalkah, kjer je njegovo premoženje malo bolj vidno, se je okoli tega dvignilo veliko prahu, a Wernerja to zabava. (smeh) »Te bele kopalke so res dvignile veliko prahu, čeprav sem vsako leto imel na Maldivih nove bele kopalke in sem se vsakič slikal v njih ter v njih ni bilo nikoli ne več ne manj. Ampak tisto leto je bila verjetno ena novinarka malo bolj pozorna in je sprožila val, ki se ni ustavil celo naslednje leto. Če me to jezi? Ne, dokler se ljudje zabavajo in šalijo, me ne, tudi sam sem se šalil na ta račun. Ko sem bil še mladenič, je bilo veliko heca na ta račun in me to ne moti. Čeprav, veste, jaz nisem porno igralec, jaz sem pevec in si ne bi želel, da se me po 25 letih kariere in 19 izdanih ploščah ljudje zapomnijo po tistem, kar nosim v belih kopalkah."

Eva Jandl

Priporočamo