Werner: Poletje preživlja pri starših

Werner: Poletje preživlja pri starših (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
1. 8. 2016

Pevec Werner je zelo navezan na svoje starše, zato poleti veliko časa preživi v rojstnih Selcah na Hrvaškem. Njegova starša Darja in Dušan oddajata apartmaje, tam pa živi tudi njegov brat.

Preverili smo, kako je s cenami apartmajev na Hrvaškem, Werner pa se je razgovoril tudi o svojem otroštvu.

"Mami ima polne apartmaje, ker ima v vseh letih, odkar se ukvarja s turizmom, tudi ogromno stalnih gostov, ki se redno vračajo. Moram reči, da je letos na Hrvaškem resnično izjemna gneča, verjetno zaradi razmer v svetu, saj vemo, da v številne države žal ni mogoče oditi zaradi varnosti. Mama cene za apartmaje ni povišala, za druge pa ne vem," je povedal Werner. "Zelo sem vesel in srečen, da so moji starši še vedno živi in zdravi, hčerka Kanenas komaj čaka, da pride k dedku in babici, jaz pa, da spet začutim tiste stare občutke nepozabnega otroštva, ki sem jih preživel v obmorskem mestecu Selce. Moje otroštvo je bilo sanjsko – bilo je čudovito odraščati v majhnem mestecu, kjer čisto vsak pozna vsakega in niti ena skrivnost ne ostane za štirimi stenami. Bil sem zelo brihten, ampak živahen otrok, nikoli nisem manjkal, ko je bilo treba kaj ušpičiti. Zelo mlad sem začel prihajati zgodaj zjutraj domov, ker pa sem bil odličen učenec, starši niso imeli razloga, da bi mi težili," se svojega otroštva spominja Werner.

Ljubezen med Slovenko in Hrvatom

Izdal pa nam je tudi, kako je njegova mama spoznala očeta: "Mami je ime Darja, očetu Dušan. Oba sta zelo temperamentna, sploh mami, ki je Slovenka. Odraščala je v Litiji in živela v Ljubljani do svojega 28. leta. Bila je športnica, igrala je odbojko in je šla na tekmo v Opatijo. Po turnirju pa s prijateljicami raziskovat z ladjo. Prišla je v Selce in že isti dan spoznala mojega očeta. Oče je vrgel trnek in poročila sta se že naslednje leto, potem se je rodil moj brat Duško, devet let za njim pa še jaz." Starši so nato zgradili veliko hišo, kjer v tretjem nadstropju živi Wernerjev brat Duško s svojo družino. "Je že upokojenec, bil je direktor hotela Slaven v Selcah, potem je naredil prekvalifikacijo in postal kriminalist na Reki ter zelo mlad končal v pokoju. Zdaj uživa na svoji barki, lovi ribe in trdi, da je  šele zdaj dojel bistvo življenja. Brat ima družino, ženo Dubravko in dva otroka, eden je že poročen in živi v Zagrebu, drugi pa je še doma v Selcah. Je navihan fant, jeseni gre v srednjo šolo in Kanenas ga obožuje. Ko smo v Selcah, se veliko družimo, ker smo vsi v isti hiši, tako da je zelo luštno. Ko skupaj praznujemo in pojemo, pa se zbere skoraj vse mesto. Tam je drugačen življenjski slog kot tukaj, no, v Logatcu sem spet našel tisto nekaj, kar te dela človeka, sosedje si priskočimo na pomoč, če kdo kaj potrebuje, zaživiš z naravo, veliko več se posvečaš družini in otroku. Začneš se zavedati, kaj je smisel življenja."

Babi servis

Babica in dedek obožujeta vnukinjo Kanenas, saj se je po dolgih letih v družino končno rodila punčka. "Ko je bila Kanenas stara štiri leta, je prvič prespala sama brez naju pri babici in dedku, bila je v Selcah, midva z ženo Andrejo pa sva odšla na prvi oddih sama po štirih letih. Šla sva na Maldive na otok Angaga. Otrok nam kar da vetra – ko sva sedela v letalu in se držala za roke, nisva mogla verjeti, da je to res, da se lahko stisneva in poljubiva v miru, ko si to želiva." No, seveda dedek in babica popazita Kanenas, ko so na obisku, in takrat imata Werner in Andreja več časa. "Kaj delava? Veliko se posvečava drug drugemu, bila sva navajena na to, ko pa je prišel dojenček, se je svet zasukal okoli Kanenas in oba sva to pogrešala – ker nisva skupaj zaradi navade ali otroka ali denarja. Skupaj sva zaradi ljubezni, ki še vedno traja in traja. Verjetno nekateri ne bodo razumeli mojih besed in jim bodo zvenele zelo kičasto, a še vedno verjamem, da je ljubezen največje bogastvo, ki ga lahko človek najde čisto zastonj."

Tekst: Eva Jandl
Foto: osebni arhiv

Priporočamo