Ylenia: V studiu z Borisom Cavazzo

19. 10. 2017 | Vir: Story
Deli
Ylenia: V studiu z Borisom Cavazzo (foto: Tadej Mihelič)
Tadej Mihelič

Slovenska pevka zabavne glasbe in gledališka igralka Ylenia pravi, da obožuje jesen, saj je zanjo vedno polna ustvarjalnosti in presenečenj, poleg tega pa si takrat vzame čas za svoje najdražje.

Svojo srečo je našla v Sodražici pri dolgoletni ljubezni Tadeju Miheliču, sinu legendarnega glasbenika Franca Miheliča. "Jesenski čas je čaroben, poln živih barv in navdihov. Zato je ravno pravi za navdihujoče sprehode v naravi, izlete na tržaško burjasto obalo in ustvarjalne trenutke. V tem času si velikokrat vzamem več časa za izlete v domači kraj in druženje z najbližjimi. A to je čar jeseni, ko si mogoče zaželiš bližine ter druženja ob dišečih kostanjih in toplem čaju," pove Ylenia

"Glasba je moje življenje in popolnoma sem vpeta v akustični projekt, ki nastaja že dobro leto, vanj pa bodo vključene priredbe različnih zimzelenih pesmi. Ta projekt, ki ga pripravljam s svojim Tadejem, je projekt, ki ni komercialno naravnan, nima trendnega modernega pridiha. Prav zaradi tega se posvečamo najmanjšim detajlom in delo traja nekoliko dlje, kot če bi snovali komercialen radijski produkt. Zelo se posvečamo čustvenemu izražanju v glasbi in interpretaciji. Priredbe pesmi bodo zato nekatere čutne in nežne, druge malo naivne in prevzetne. Izbrala sem jih predvsem zato, ker sem začutila, da lahko vanje izlijem svojo dušo. Pri tem mi pomagajo enkratni mladi glasbeniki, ki so med ustvarjalnim procesom soustvarili podobo svežih aranžmajev."

Ylenia je nov glasbeni projekt popestrila s tremi opaznimi moškimi vokali. "Moram omeniti prav posebno sodelovanje z velikim mojstrom odrskih, filmskih in glasbenih desk, legendarnim igralcem Borisom Cavazzo. Z igralskim velikanom slovenskega odra sem že imela priložnost sodelovati, in sicer na gledaliških deskah v Mlakarjevi predstavi Duohtar pod mus. Ko sem Borisu predstavila svoj glasbeni projekt in skladbo, v kateri si želim njegovega sodelovanja, sem z velikim veseljem ugotovila, da ga sodelovanje zanima. Tako je Boris spesnil prav čutne in navdihujoče verze za različico ene od pesmi, ki jo sicer že poznate, a v tej luči zažari še nekoliko drugače. Je res velik umetnik, ne samo na igralskem področju, in ponosna sem, da je del moje nove glasbene zgodbe," pove pevka.

Iskreno razkrije utrinek iz zakulisja snemanja: "To sodelovanje si štejem v veliko čast, ker takih interpretov pri nas ni veliko. Boris Cavazza je eden in edini, z enkratno karizmo in igralsko prepričljivostjo. V vsaki vlogi je pristen, edinstven, ima neko preprosto iskrenost v podajanju vsake vloge. Že prvič, ko smo posneli njegovo interpretacijo, je bilo zame odlično. Sam pa je ob poslušanju posnetega materiala začutil, da lahko še bolje odigra to vlogo. In res, bilo je še boljše. Večkrat se sliši, da so najuspešnejši ljudje tisti, ki so najpreprostejši in med delom najmanj 'komplicirajo'. To velja tudi za gospoda Cavazzo. Velik človek z velikim talentom, ki ve, kaj je dobro in kako se stvari streže. Nastal je res enkraten izdelek."

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec

Nova Story že v prodaji

Story 42/2017

Story 42/2017, od 12. 10. 2017