Yuri Bradač: Dobil drago darilo

Yuri je s prihodom v Maribor razveselil tudi svojo babico, ki je praznovala svoj 80. rojstni dan. (foto: Gorazd Kocbek) Gorazd Kocbek
Vir: Story
18. 9. 2011

Igralec in maneken Yuri Bradač se je te dni ponovno vrnil v Slovenijo. Razlog njegove vrnitve so poslovni sestanki in poroka njegovega dolgoletnega prijatelja Rajka Hrvatiča.

Yurijev obisk pa je imel še en poseben namen. Njegova babica je na dan njegovega prihoda praznovala natanko 80. rojstni dan. Ker mu družina veliko pomeni, je bilo doma še toliko večje veselje. Yuri bo tako v Sloveniji ostal dobre tri tedne, nato pa ga ponovno čaka veliko dela v Los Angelesu in New Yorku.

Prav te dneve je stekla vroča debata o postavnem Mariborčanu, ki je v Ameriki nedavno očaral še seksi lepotico Pamelo Anderson. Ob prijateljevanju z Lady Gaga se je tako na Yurijev seznam 'vpisala' še Pamela. Pri vseh zvezdnicah svetovnega kova pa smo izvedeli, da ima Yuri še nekaj dobrih prijateljev.

Tako naj bi že pred časom spletel dobro vez tudi z Robertom Dupontom, enim od dvojčkov Dupont, ki sta delovala v razvijanju pop kulture v Ameriki ob znanem slikarju Andyju Warholu. Prav slednje smo preverili tudi pri Yuriju.

“Žal Richarda nisem nikoli spoznal, saj boleha za levkemijo, ki je že zelo napredovala. Njegov brat Robert je tako razpet med Los Angelesom, kjer ima hišo, New Yorkom in Palm Springsom, kjer živi Richard, saj ga redno obiskuje. Z Robertom sva našla skupni jezik, saj z velikim zanimanjem prisluhnem vsem zgodbam, ki so se dogajala v njegovem življenju. Prav tako pa mi je predstavil že veliko prijateljev, ki so krojili usodo umetnosti v 60. letih Amerike,” nam je zaupal Yuri.

Andy Warhol je dvojčkoma zapustil veliko umetniških del in zasledimo ju lahko tudi ob ogledu v kultnem filmu Studia 54. Letos pa je med drugim Robert De Niro kupil pravice za snemanje filma, v katerem bosta imela prav tako veliko za povedati dvojčka Dupont. Njune vloge bodo odigrali mlajši znani igralci. Izvedeli smo, da je prav eno od Warholovih del v Yurijevi lasti. Tako naj bi v njegovem stanovanju visela legendarna slika Jackie Kennedy iz leta 1964. Vrednost slike ni natančno določena, saj sega v višave. Poznavalci na spletu jo ocenjujejo na več milijonov dolarjev.

“Andyjeva dela so mi že zelo dolgo pri srcu in jih oziroma ga zelo občudujem, vendar vidim, da bom moral obiske v LA-ju nekoliko omejiti. Lahko samo dodam, da tudi če bi to bilo res, takšna umetnina zagotovo ne spada na mojo steno, ampak kvečjemu v muzej moderne umetnosti.” Dela Andyja Warhola so bila letos poleti na ogled tudi v Sloveniji v piranski palači Trevisini, kjer so bila skrbno varovana.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story