Z zmago v šovu MasterChef bi Žan Milosavljević postal sam svoj šef

Z zmago v šovu MasterChef bi Žan Milosavljević postal sam svoj šef (foto: Tomo Jeseničnik / POP TV) Tomo Jeseničnik / POP TV
20. 3. 2020

Na novo kuharsko dogodiščino se v šesti sezoni šova MasterChef Slovenija podaja šestnajst tekmovalcev. Med tekmovalci bo tu tudi 30-letni Ljubljančan Žan Milosavljević.

Nasmejani Žan si želi, da bi z zmago šel na svoje, saj je trenutno vodja gostinskega lokala. Rad kuha po občutku in nekoč se je njegovo eksperimentiranje izkazalo kot prava neumnost.

Gostinski tehnik nam ob tem opiše tudi svoj 'velik' podvig: »Največji eksperiment v kuhinji sem izvedel, ko sem bil še mlad in neumen ter sem v vrelo olje stresel kocke ledu in opazoval, kaj se bo zgodilo. Kmalu je sledila prava manjša eksplozija.« Vsaj enkrat na dan si pripravi topel obrok, njegova specialiteta so burgerji.

Sicer pa se je 30-letni tekmovalec v kuhinji prvič mudil pred dvajsetimi leti, ko je bil star deset let. Njegov prvi kuharski podvig je bila priprava vlečenega testa za burek, postopek priprave testa pa mu je pokazal oče, nato pa sta ga za kuhanje navdušila starejša brata, ki sta nenehno ustvarjala v kuhinji.

Luka še priznava, da ga je malce strah studia in kamer, a verjame do bo to na koncu najmanjši problem. Bolj pomembno se mu namreč zdi, da bo prepričal sodnike.