Za Alenko Godec imajo božične pesmi posebno mesto

Za Alenko Godec imajo božične pesmi posebno mesto (foto: Boštjan Tacol) Boštjan Tacol
Vir: Lady
10. 12. 2016

Big Band RTV Slovenija in SiTi Teater sta napovedala že drugo abonmajsko sezono koncertov za glasbene sladokusce, v kateri nas bodo razvajali odlični glasbeni gostje. Za božično vzdušje bo letos poskrbela Alenka Godec.

Na sporedu koncertnega cikla BigBand@SiTi bo od novembra 2016 pa vse do maja 2017 šest izvrstnih koncertov z odličnimi glasbenimi gosti: Rokom Golobom s Katrinas, KiNG FOO in Muratom & Josom, Alenko Godec, Karin Zemljič, Jurijem Zrnecem, Artbeaters in Jaquesom Houdkom, ki nas bodo popeljali na nepozabno in zelo raznoliko glasbeno potovanje. Na prvem koncertu, ki je bil na sporedu v petek, 25. novembra, se je predstavil Rok Golob z gosti.

Rok Golob je v slovenskem prostoru znana in uveljavljena glasbena osebnost. Uveljavil se je kot skladatelj, dirigent, aranžer, multiinštrumentalist, ki svoje sledi pušča v različnih glasbenih zvrsteh: klasiki, filmski glasbi, popu, rocku, gospel glasbi in drugih. Vrsto let soustvarja v tandemu s Katarino Habe, s katero sta skupaj ustvarila mnoge skladbe za Katrinas in druge znane slovenske izvajalce. Poleg Katrinas bodo nastopili še skupina KiNG FOO ter Murat & Jose.

Alenka nestrpno čaka na koncert

Sledil bo božični koncert Hippy Christmas z Alenko Godec, ki bo na sporedu 23. decembra 2016. Big Band RTV Slovenija že vrsto let izredno uspešno sodeluje z našo priznano pevko Alenko Godec, saj so med drugim skupaj posneli tudi zgoščenko s svetovno znanimi božičnimi melodijami Hippy Christmas Vol. 2. Na koncertu bomo v prazničnem vzdušju lahko prisluhnili skladbam, kot so: White Christmas, Amazing Grace, Merry Christmas, Feliz Navidad, Winter Wonderland ...

Alenka je za Lady o božičnem koncertu povedala: "Sodelovati z zasedbo, kot je Big Band RTVS, je za pevko velika čast in užitek. Pravi prestiž! Prvo povabilo za sodelovanje sem dobila že za časa Jožeta Privška in moja zgodba z BB se nadaljuje še danes. Skupaj z njimi sem stala na številnih odrih in si nabrala ogromno izkušenj, ki so za pevko tako zelo pomembne. Z Big Bandom sem posnela tudi dve plošči, avtorsko 'Vse ob pravem času' in pa Hippy Christmas Vol. 2. Božični čas ima svoj čar, božične pesmi pa imajo pri meni že od nekdaj posebno mesto. Za ploščo Hippy Christmas smo vokalne pesmi zelo skrbno izbrali, odlični glasbeniki pa so jih priredili za orkester. Minilo je že kar nekaj časa od zadnjega božičnega koncerta z Big Bandom, zato na tega v Siti teatru že nestrpno čakam in se ga veselim!"

Sledila bosta Jurij Zrnec in 'The Voice'

Prvi koncert v letu 2017 bo na sporedu 27. januarja 2017, naslovljen pa bo Funkognito. Skovanka Funkognito združuje programsko raznovrstnost koncerta, ki črpa svojo izraznost v popu, funku in jazzu ter glasbenih aranžmajih v stilu legendarnih skupin Blood Sweat and Tears, Earth Wind and Fire, Incogn ito. Program koncerta večinoma sestavljajo avtorske skladbe Matjaža Mikuletiča in bodo izvedene na tem koncertu premierno.

Vokalna solistka bo Karin Zemljič, orkester bo igral pod vodstvom Tadeja Tomšiča. Na četrtem koncertnem večeru, ki bo na sporedu 17. marca 2017, se bo Big Bandu RTV Slovenija pridružil Jurij Zrnec, dirigent bo Lojze Krajnčan. Priznani hrvaški pop soul vokalist mlajše generacije Jacques Houdek, znan kot 'The Voice', in dirigent, aranžer Tadej Tomšič bosta skupaj z Big Bandom RTV Slovenija pripravila nepozaben aprilski večer (21. 4. 2017). Znane skladbe bodo zazvenele v novih preoblekah, prirejenih prav za to priložnost in mednarodno glasbeno sodelovanje.

Koncertni cikel bodo zaključili 26. maja 2017, ko se bo Big Bandu RTV Slovenija na odru pridružila mlada jazz skupina Artbeaters in predstavila avtorske skladbe z novega albuma v bigbandovski preobleki.

Eva Jandl