Manca Špik: Za dojenčka je že vse pripravljeno

Manca Špik: Za dojenčka je že vse pripravljeno (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
17. 3. 2016

Pevka Manca špik je že visoko noseča in odšteva dneve do poroda. Seveda jo trebušček pri nekaterih opravilih že nekoliko ovira, zato je vesela, da je že vse, kar je bilo potrebno za prihod dojenčka, uredila.

Tako kot vsaka bodoča mamica se tudi Manca že neizmerno veseli, da bo objela svojega otročička, zato so ji vsi dnevi, ki jo še ločijo do poroda, predolgi. "Seveda sem že na trnih, toda v pozitivnem smislu. Nekajkrat sem že javno povedala, da se poroda kar precej bojim, a vem, da bo vse točno tako, kot mora biti. Ob meni bo tudi Borut, ki je bil navzoč tudi pri porodu hčerke Tie, tako da ima izkušnje, in ker mu zaupam, vem, da bo vse steklo brez težav. Za porod sem izbrala postojnsko porodnišnico, pred nekaj tedni spoznala osebje, zato sem zelo pomirjena, ker vem, da bo, kot rečeno, vse okej!" pove Manca.

Tudi sama je bila deležna številnih nasvetov in slišala je že nekaj porodnih zgodb, a kot sama pravi, je vsaka drugačna: "Seveda se dogaja, da mi skoraj vsaka mamica da kakšen nasvet, kar cenim, ker imajo izkušnje in vedo, kaj pomeni biti mama! Poskušam se čimmanjobremenjevatiz analiziranjem vseh nasvetov, kajtiželimdelovatiizsrca in iz neke pramodrosti, ki jo imamo ženske v sebi. Vsak porod je zgodba zase in vsak otrok je zgodba zase." Nekatere nosečke se zelo hitro začnejo pripravljati na prihod novorojenčka, Manca pa si je pri tem pustila kar nekaj časa. "Nekako sem šele pred kakšnim tednom začela izbirati oblekice, se odločila za voziček, nakupila oblačila, osnovno kozmetiko za novorojenčka, prve pleničke, ob katerih pa sem se kar zjokala, saj so res tako zelo majhne in ljubke. Pravijo tudi, da ženska med nosečnostjo doživi tudi tisto 'gnezdenje', ko se še posebej pripravlja na prihod dojenčka. Začne čistiti stanovanje, urejati dom za prihod novega člana, pri nas doma pa kar vsi skupaj gnezdimo (smeh) in se veselimo novega družinskega člana, belimo otroško sobico, generalno pospravljamo, prenavljamo stanovanje ...

V teh dneh smo ravno postavili posteljico, previjalno mizico, sobo založili z igračkami, oprali in zlikali vse oblekice," še pove. "Odločila sva se, da bo otrok prvo leto spal v svoji posteljici v najini spalnici, tako da se bo res počutil varno, in da bom takoj začela dojiti, ko si bo otrok to zaželel. Posteljica je v beli barvi, obroba in posteljnina pa sta tako simpatični in čudoviti, rumeni z ovčkami, ki bodo čuvale našega novorojenčka. Igračke pa so vseh možnih živopisnih barv, ki še dodatno popestrijo sobo in otoplijo energijo v njej. Imam srečo, ker so vse moje prijateljice že mamice in mi pomagajo tudi na tem področju. Dobila sem veliko nasvetov in priporočil, kaj potrebujem. Najbolj od vseh pa sem hvaležna učiteljici nemščine Blanki, ki se je od vseh res najbolj zavzelainmipomagalaznasveti, mi sestavila seznam osnovnih stvari,kijihresnujnopotrebujem, in me prepričala o nasprotnem tudi pri stvareh, ki niso potrebne, tako da mi je bilo precej lažje. Prepričana sem, da je zmernost potrebna pri vseh stvareh, in tudi sama se bom trudila, da ne kompliciram preveč, za kar upam, da mi bo uspelo, saj sem bolj praktične narave," še pove. Manca pa je pred kratkim izbrala tudi otroški voziček. "Pri vozičkih nisem dolgo oklevala in sem izbrala voziček znamke Peg Perego, ki je zadostil vsem mojim kriterijem. Najbolj me je prepričal Borut, ki je že pri prvem otroku uporabljal voziček omenjene blagovne znamke in bil zelo zadovoljen. Ker živimo na vasi, kjer je veliko narave, kamenja, gozdov, sva izbrala voziček Book CROSS modular, ki je ustvarjen za terensko vožnjo, lahko se upravlja z eno roko in je primeren za visoke starše, saj ima po višini nastavljiv ergonomski ročaj. Prepričana sem, da nam bo odlično služil!" še zaključi.

Priprave za odhod v porodnišnico

Seznam že ima

  • "Mislim, da smo za prve mesece dobro pripravljeni in oboroženi z vsem. (smeh) Samo še torbo za mamico in novorojenčka spakiram, pa sem na konju. Seznam stvari imam že izpisan, torbo pa bom pripravila v prihodnjih dneh."

Napisala MIMA

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story11/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 11/2016

Story 11/2016, od 10. 03. 2016