Za legendarno manekenko Bernardo Marovt se je čas ustavil, še dandanes je videti fantastično!

Bernarda Marovt (foto: Foto: Dejan Nikolič) Foto: Dejan Nikolič
24. 6. 2021

To pa je resnično prava dama, ki je imela uspešno manekensko kariero.

Zagotovo se še spomnite znamenite slovenske manekenke in fotomodela, ki je leta 1983 osvojila naslov miss Jugoslavije, Bernarde Marovt. Vrsto let je v tujini delala za znane modne blagovne znamke, bila je iskan model, s katero so radi delali številni modni fotografi. Živi in dela v Milanu, a se pogosto mudi tudi v slovenski prestolnici, kot je mogoče zaslediti na družbenih omrežjih.

Tako se je pred kratkim mudila na srečanju z gospodarstvenikom Jožetom Mermalom, nekaj utrinkov s prijetnega dogodka pa je objavila na svojem Facebook profilu. Marsikdo od njenih sledilcev je takoj ugotovil, da je še vedno videti sveže in fantastično, svojih let pa niti približno ne kaže. V komentarjih se je oglasila še njena manekenska kolegica Nina Gazibara in preprosto zapisala: "Dve legendi!"

Pred časom je Bernarda v intervjuju za Onoplus razkrila, da nikoli ni razmišljala, da bi postala manekenka in fotomodel. "Kot punci mi je v mladih letih šlo na jok, ko sem se morala fotografirati. Prvič je bilo porazno, ker sem bila zelo negotova, sčasoma pa sem postala bolj sproščena. Fotografija mi je pomagala do samozavesti, zaupanja vase," je dejala.

No karierna pot, ki jo je prehodila, dovolj zgovorno priča o tem, da je bila njena odločitev - kljub začetni negotovosti - še kako pravilna.