Zakaj Damjan Murko ne sodeluje v šovih? Razkrivamo, kje je problem!

Zakaj Damjan Murko ne sodeluje v šovih? Razkrivamo, kje je problem! (foto: Tibor Golob) Tibor Golob
22. 10. 2019

Verjetno se je že marsikdo vprašal, zakaj v naših resničnostnih šovih ne sodeluje tudi največji samopromotor vseh časov Damjan Murko? Vprašanj je verjetno veliko, odgovorov pa malo, vse do tega trenutka. In ravno zaradi tega smo se obrnili kar na samega štajerskega slavčka, ki nam je vse skupaj podrobno pojasnil. No, skoraj vse ...

Damjan, ni skrivnost, da so vas vabili v letošnji šov Kmetija. Kaj je bilo tisto, kar vas je odvrnilo od sodelovanja? Premajhen honorar, nepredviljiv razplet ali kaj tretjega? Kje se je zapletlo?

Za začetek naj povem, da me resničnostni šovi neverjetno zabavajo in nikakor nimam do teh oddaj eksplicitno slabega mnenja, morda celo nasprotno. Moramo vedeti, da so te oddaje izjemno gledane in se lahko nek posameznik tudi tako razvije v medijsko osebnost. Drugo vprašanje pa je, koliko časa se te instant zvezde obdržijo. No, vrnimo se na začetek vašega vprašanja. Kot vsako leto so me tudi tudi letos klicali v vse možne resničnostne šove. Ne zanikam, da se kot gost kakšnega ne bom udeležil, seveda pod mojimi pogoji, ki so vezani tudi na honorar. Do sedaj še nismo našli skupnega jezika.

Bi sploh šli v kateri šov, če že?

Zakaj pa ne? Ampak samo in zgolj kot gost in ne kot tekmovalec. Prav tako ne za promocijo, te ne potrebujem več. Vsaj ne na tak način. Čas je, da se določeni zavedajo, da oni potrebujejo mene in ne jaz njih.

Morda znan obraz? Heleno Blagne znate čudovito imitirati ...

Znan obraz ima svoj glas je oddaja, ki je vredna vseh pozitivnih presežkov. Moramo vedeti, da vso ekipo, v katero ne spadajo samo nastopajoči, že mesece pred oddajo čaka zahtevno in naporno delo. Sam nimam toliko časa, da bi se sto odstotno lahko posvetil tako velikemu projektu, ki zahteva celega človeka. Poleg tega so vsi nastopajoči odlični glasbeniki, nekateri tudi akademsko izobraženi. Sam se ne štejem mednje. Vem kje je moje mesto in se ne silim na področja, kjer nisem doma.

Ali pa recimo šov Kmetija znanih; vas morda to zanima?

Po malem vsi, pa drugi strani pa noben. (smeh) Še v tem letu imam pred seboj velike projekte, in sicer tradicionalen vroč koledar, izdajo nove plošče, promocija z mini intimnim VIP koncertom in razstavo fotografij iz koledarja v Mariboru v lokalu Luft. V tem trenutku res nimam časa sploh razmišljati o čemerkoli drugem.

Kaj pa šov v stilu Kardashianovih, kjer je v ospredju le ena družina. Vam je morda to zanimivo?

Nikakor ne! Svoje družine, sploh pa ne otroka na tak način ne bi izpostavljal. Poleg tega pa je lik Murko tako specifičen, da mi za zdaj niti malo ni v interesu, da bi se pred celotno Slovenijo razkril in pokazal pravega Murka. Ne še, ni še čas, ni še čas ...

Priporočamo