Zakaj je Ano Marijo Mitić odpeljal rešilec?

Zakaj je Ano Marijo Mitić odpeljal rešilec? (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Nova
21. 9. 2015

Izvedeli smo, da naj bi igralka in voditeljica Ana Marija Mitić pred kratkim doživela velik šok, močno reakcijo na pik ose, zato smo takoj preverili, kaj točno se je zgodilo.

Vedno nasmejana rjavolaska nam je tokrat v resnejšem tonu, še vedno pod vtisom poletne nesrečne situacije, zaupala: "Ja, poleti sem imela hudo sistemsko alergijsko reakcijo, ki se je zgodila kmalu po piku nečesa, kar bi lahko bilo mutantska čebela ali mladi sršen," nam pričevanje vira potrdi Ana. "S prijateljem sva sedela na kavi, bila je vroča poletna nedelja, in ko me je pičila ta preklemanska žuželka, sem bila še vsa pogumna, ne vedoč, da imam alergijo," začne pripovedovati, kaj se je dejansko zgodilo.

"Kot prava profesionalka sem si brez javkanja najprej izdrla želo, nato sem začutila vročino po obrazu in na mestu vboda," nadaljuje pretresljivo zgodbo. Ko pa je stopila do natakarice po led, se je zgrudila. V splošni paniki so jo, ko je prišla k zavesti, posadili na stol, kjer je sledila še ena situacija, ki se je sama seveda ne spomni. "Pravijo, da sem se začela tresti, oči so se mi obrnile nazaj in videlo se je, kako se mi krči vrat," pripoveduje opise tistih, ki so bili v tem trenutku poleg nje. Ana Marija pravi, da je zelo vesela, da so vsi odreagirali brez panike in da je nekdo tako hitro poklical 112: "Dolžna sem mu pijačo!" Zdaj je sicer že vse v redu, na dogodek nima strašnih spominov, zaupala pa nam je tudi sliko reakcije na koži v naslednjih nekaj urah, ko so jo odpeljali na opazovanje. "Vse se je dobro izteklo, dobro je, da so tako hitro prišli in mi vbrizgali vsa ta zdravila, drugače bi se mi lahko ustavilo srce!" pravi. Kljub tragični situaciji pa zna komičarka vedno obrniti stvari na šalo. V isti sapi namreč še pove: "Je bil pa zato reševalec na motorju čeden, da o mišičastem vozniku reševalnega vozila sploh ne govorim!"

Ja, Ana Marija je res večna optimistka, zato vse skupaj raje razlaga v šali kot pa s preveč zaskrbljenosti. Opravila je tudi alergološke teste, njeno kri so poslali na Golnik, da natančneje ugotovijo izvor te reakcije. Če bo treba, pa jo bodo poslali tudi na imunoterapijo, ki je sicer dolgotrajen proces, ampak v večini primerov ponudi zelo dobre rezultate. Ana Marija še pohvali profesionalnost medicinskega osebja, saj je bila tudi sama deležna tovrstne izobrazbe, in poudari, da je vse kljub kar kritični situaciji potekalo brez stresa. "Meni ni bilo hudega; ko sem izgubila zavest, sem to občutila kot prijeten spanec, z lepo svetlobo, kot da bi bila na vrhunski žurki ..." nam še opiše svoja občutja med tem, kar naj bi bil strokovno rečeno anafilaktični šok. Na urgenci so ji rekli, da naj si ta dan kar zapomni, saj bi se lahko vse skupaj končalo drugače: "Jaz se ne obremenjujem preveč, smrti me sicer ni strah, žuželk kljub temu pripetljaju tudi ne, le na živce mi gre, ker sem malo manj svobodna." Mitićeva mora namreč s seboj nositi set za samopomoč, če bi jo še kdaj kaj pičilo, v naravo pa ni priporočljivo, da gre brez spremstva. Poleg tega naj ne bi uporabljala preveč sladkih parfumov, saj to primamlja insekte, prepovedano ji je tudi pitje iz pločevink in ne sme več bosa hoditi po travi.

■ ZOJA AHLIN

Priporočamo