Zakaj so se Gustinčič, Klepač in Artač podali v boj?

Zakaj so se Gustinčič, Klepač in Artač podali v boj? (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
7. 6. 2019

Voditelj Radia1 Miha Deželak, ki vsako jutro zabava poslušalce v Denis Avdić Showu se že jutri odpravlja na dobrodelno avanturo po Sloveniji. V akciji Deželak junak bo pomagal zbirati denarna sredstva za otroke iz socialno šibkih družin, katerim bodo omogočili počitnice na morju.

No še pred tem pa je bilo potrebno najti primerno himno, ki bo Deželaku še dodatno dvignila krila in mu dala moč. V boj sta se tako podali dve pesmi prirejeni posebej za ta dogodek. Voditelja Tomaž Klepač in Iztok Gustinčič sta mogla napisati besedilo na pesem Bicikl od Letečih potepuhov, Tilen Artač pa na Vrtnarja od Sashe.

O zmagovalcu so nato odločali poslušalci, ki so za himno akcije izbrali priredbo Bicikl. »Pesem sva napisala v parih urah, je res taka super kolesarska. Ideja se nama je hitro utrnila, besedilo pa je narejeno s čustvi in s srcem. V avtu med potjo sva jo še dodatno izpilila in kasneje posnela. Lahko rečeva, da sva prišla, videla, zmagala. Tako kot verjameva, da bo tudi Deželak,« sta nasmejana dejala Klepač in Gustinčič. Da bodo prišli videli in zmagali tudi otroci na morju pa lahko vplivate tudi vi in sicer s smsom POMAGAM1 ali POMAGAM2 na 1919.

Priporočamo