Zakaj vojvodinja Kate Middleton nosi poročni prstan, prstanec princa Williama pa ostaja prazen?

princ William (foto: revija Lea) revija Lea
30. 3. 2018

Se tudi vi sprašujete zakaj prstanec princa Williama ostaja prazen tudi po poroki? Penny Junor, avtor knjige The Duchess: Camilla Parker Bowles and the Love Affair that Rocked the Crown, je zdaj razkril, zakaj je temu tako.

Vojvodinja Kate Middleton že vse od poroke s princem Williamom na svojem prstancu nosi poročni prstan, ki je izdelan iz velškega zlata. Prstanec leve roke princa Williama pa že vse od poroke ostaja prazen. 

"Princ William nima rad nakita, na dvoru pa so že pred poroko dejali, da princ po poroki ne bo nosil poročnega prstana, ker so to njegove osebne preference," je Penny Junor zapisal v knjigi z naslovom The Duchess: Camilla Parker Bowles and the Love Affair that Rocked the Crown.

"William in Kate sta že večkrat dokazala, da sta modern kraljevi par, ki si ljubezeni do drug drugega ne potrebuje izkazovati z materialnimi simboli. Veliko stvari tako naredita mimo kraljeve tradicije in s tem sta se še bolj priljubila pri Britancih, ki že sicer obožujejo vse kar je povezano s kraljevo družino," je še dodal Junor.

Z razliko od princa Williama pa princ Charles ves čas nosi poročni prstan, nosil ga je tudi v času svojega prvega zakona s princeso Diano.