Zala Kralj in Gašper Šantl bosta sama na evrovizijskem odru

15. 4. 2019 | Vir: Nova
Deli
Srečna zaljubljenca sta 
sproščena in prijazna 
na vsakem koraku. (foto: Goran Antley)
Goran Antley

14. maja bo vsa Slovenija držala pesti za Zalo Kralj in Gašperja Šantla, ki nas bosta v Tel Avivu zastopala na Pesmi Evrovizije. 

Še preden bosta že čez nekaj dni odpotovala v Izrael, tokrat le na snemanje evrovizijske razglednice, sta si z veseljem vzela čas za nas, kjer sta nam med drugim zaupala, kako se jima je spremenilo življenje po zmagi na Emi. “Zelo veliko stvari se nama je resnično spremenilo, sploh prve dni po zmagi, ko Zala nekaj noči ni mogla spati, tako kot bi si želela,” takoj na začetku spregovori Gašper, ki sicer priznava, da sta imela drugačne načrte, saj – kot smo začutili iz pogovora – nista pričakovala zmage. A zdaj, nekaj tednov po izboru, se prepuščata toku in dogodkom, ki so, tako Gašper, super.

“Res se trudiva, da iz te izkušnje potegneva najboljše, kar je možno, poleg tega pa se vsak dan naučiva česa novega, kar nama pomaga pri najini nadaljnji skupni poti,” pripoveduje Gašper Šantl, ki sicer, kot nam je zaupal, nima nobenih sorodstvenih povezav z legendarnim štajerskim glasbenikom Rudijem Šantlom. Odkar sta postala zmagovalca Eme in predstavnika Slovenije na Evroviziji, sta iz sorazmerno anonimnega življenja stopila v precej javno okolje, kjer ju po novem ustavljajo na vsakem koraku.

Zala pravi, da jima je bilo to najprej precej čudno, ko so ju ustavljali neznani ljudje, danes jima je pa všeč, sploh ko ljudje zaželijo srečo, bodisi ko sta na sprehodu v parku ali pa kje na kolesu. A dobre želje ne prihajajo le iz domovine, ampak tudi iz tujine. “Statistike so ponorele. Zelo sva ponosna na odziv iz tujine, sploh da poslušajo Sebi. Resnično veliko nama pomeni, da sva s slovensko skladbo dosegla tako velik krog ljudi, tudi tujino,” pravi Gašper, Zala pa ob tem dodaja, da je to še en dokaz, da je slovenski jezik res krasen. Precej smešno jima je, ko ju iz tujine vprašajo, ali sta par. “Če recimo pogledate najine fotografije na Instagramu ali Facebooku, je takoj vsem vse očitno,” pripomni Zala.

Seveda pa vsak, ki opazuje Zalo in Gašperja, lahko takoj začuti, da je med njima neka energija, ki sta jo delila z gledalci na odru Eme in jo bosta delila na velikem evrovizijskem odru, kjer bosta sama, brez spremljevalnih vokalistov. “V Tel Avivu si bova naredila tako situacijo, da se bova počutila udobno in potem dala vse od sebe. Vse skupaj bo precej podobno, kot je bilo na Emi, sledila bova tudi sporočilu pesmi, in sicer, da moraš ostati zvest samemu sebi,” sta povedala. Za konec nas je seveda še zanimalo, kaj počneta takrat, ko nista vpeta v glasbeni svet? “Rada se druživa z ljudmi, ki so z nama od vsega začetka, jaz predvsem rada rišem, včasih pa ni nič narobe, če leživa cel dan v postelji in ne počneva ničesar,” je zaključila Zala.

Stavnice nas uvrščajo zelo visoko

Naša predstavnika se bosta v Tel Avivu predstavila v prvem predizboru, 14. maja 2019, in sicer pod zaporedno številko 5. Poleg Slovenije bodo tu še naslednje države: Ciper, Črna gora, Finska, Poljska, Češka, Madžarska, Belorusija, Srbija, Belgija, Gruzija, Avstralija, Islandija, Estonija, Portugalska, Grčija in San Marino. Če se bosta uvrstila med prvih deset (mimogrede, stavnice so jima zelo naklonjene, saj Zali in Gašperju napovedujeta celo 12. mesto v finalu), ju bomo videli in slišali še v velikem finalu 18. maja 2019, kjer se bo predstavilo 26 najboljših držav.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: Goran Antley

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu