Zala Kralj in Gašper Šantl bosta tudi v Tel Avivu stavila na preprostost

25. 4. 2019 | Vir: STA
Deli
Zala Kralj in Gašper Šantl bosta tudi v Tel Avivu stavila na preprostost (foto: Anže Malovrh/STA)
Anže Malovrh/STA

Na 64. tekmovanju za Pesem Evrovizije v Tel Avivu bosta Slovenijo zastopala Zala Kralj in Gašper Šantl s pesmijo Sebi. Nastopa se veselita, a so po besedah drugega občutki tudi nekoliko mešani, saj na prvem mestu delata glasbo, kar ostaja njun smisel. Nastop, kot sta povedala na današnjem srečanju z novinarji, ostaja tak, kot je bil na Emi.

Slovenska predstavnika sta Tel Aviv že nekoliko okusila pred dobrima dvema tednoma, ko sta snemala razglednico, ki jo predvajajo pred nastopom. Kot je povedala Zala, je bilo zabavno, saj sta plesala na country glasbo, kar ni najbolj značilno zanju.

Ker sta njun koncept in sporočilo zelo preprosta, bi bilo po Gašperjevih besedah nesmiselno dograjevati nastop do te mere, da ne bi bil več skladen s pesmijo. Zato po Emi zanju ni bilo toliko priprav oziroma so bile te bolj psihološke narave, saj je bilo veliko novega. Dodal je, da je ključnega pomena, da bosta 14. maja v Tel Avivu dovolj spočita za dober nastop.

V soboto sta gostovala v oddaji Kaj dogaja? z Jonasom, kjer je Zala obljubila tudi perje in bleščice. Seveda je bila šala, je povedala danes in dodala, da bo njun nastop praktično identičen nastopu na Emi. Zala in Gašper, ki se 3. maja odpravljata v Izrael, na Evrovizijo ne gledata kot na tekmovanje. Kot je povedala Zala, tudi na Emo nista gledala tako. Predvsem se veselita, da bosta spoznala druge glasbenike, sicer pa se predvsem želita predstaviti čim širšemu občinstvu.

Njuna pesem je bila iz tujine deležna precej pohval, da je drugačna, nekaj, kar še ni bilo slišano na Evroviziji, da je magična. Odzivov sta po Gašperjevih besedah vesela in v zadnjem času jih je res veliko. To, da sta se uspela dotakniti ljudi, jima pomeni vse. In seveda se veselita zanimanja v tujini, ta jima daje zagon in manevrski prostor za naprej. Bi pa po Evroviziji rada nadaljevala kot Zala in Gašper in ne samo kot nekdo, ki je povezan z Evrovizijo, je dodal.

Stavnice slovenskima predstavnikoma napovedujejo 4. oziroma 5. mesto v predizboru, med 41. državami sta trenutno na 13. mestu. Tega sta po Zalinih besedah vesela, po drugi strani pa o tem noče razmišljati, saj gre za dodaten pritisk. Dodala je, da ji je osebno vseeno za mesto na stavnicah, bolj pomembno se ji zdi, da se s pesmijo dotakneta vsaj ene osebe.

Zalo in Gašperja je danes prišla podpret tudi Lea Sirk, lanska predstavnica Slovenije na Evroviziji. Kot je povedala, ji je leto po nastopu prineslo veliko stresa, pa tudi lepih stvari in dela. Dejala je, da je ponosna nanju in da predstavljata lep kontrast njenemu lanskemu nastopu.

Direktorica TV Slovenija Natalija Gorščak je spomnila, da je lani prenos spremljalo 186 milijonov ljudi. Kot je še povedala, bo projekt v Tel Avivu stal osem milijonov evrov, priprave nanj pa so se začele takoj po zmagi predstavnice Izraela, Nette, ki je zmagala s skladbo TOY. Dodala je, da se TV Slovenija vsako leto potrudi in ekipo obogati s strokovnjaki za ozadja.

Odgovorni urednik razvedrilnega programa Vanja Vardjan je izrazil veselje, da so se odločili letošnjo Emo narediti raznoliko, saj recepta za zmago na Evroviziji ni, tako kot ni tipično evrovizijskega komada. In letos so dobili res dobra tekmovalca, je dodal.

Zala Kralj in Gašper Šantl bosta 25. slovenska predstavnika na Evroviziji. Kot 5. bosta nastopila v prvem predizboru v torek, 14. maja. Drugi predizbor bo 16., finale pa 18. maja.

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik