Zaljubljena Stančka in Rusko sta pomagala Katarini

14. 5. 2014 | Vir: Lea
Deli
Stančka (foto: revija Lea)
revija Lea

Stančka Šukalo, ki že vrsto let deluje na humanitarnem področju prek oddaje Ujemi sanje, je znova naredila dobro delo. Tokrat se je priključila pevcu Rusku Richiju, ki si je zastavil velik projekt, da pomaga Katarini, ki je v avtomobilski nesreči postala invalidka.

"Tudi Rusko Richie si vsako leto zada nalogo, da nekoga osreči, in tukaj smo našli skupne točke," pravi Stančka. "Z oddajo Ujemi sanje smo se odzvali na njegovo akcijo in obiskali Ljubljano, kjer smo v Zajček baru pripravili akcijo za Katarino. Pomagali smo zbirati denar za njeno operacijo in jo razveselili s čekom v vrednosti 1500 evrov, ki ga je darovalo podjetje Tapete Decor s Ptuja."

Stančka

Katarinina zgodba je Stančko nadvse ganila.

"Pri 22 letih je namreč imela prometno nesrečo in njeno življenje se je zasukalo v poponoma drugo smer. Katarina se je namreč peljala iz Postojne proti Ljubljani, ko je iz nasprotne smeri pripeljal avto in jo zaslepil. Udarila je v obcestno ograjo in se z avtom obrnila na streho. Varnostni pas ji je sicer rešil življenje, sta se ji pa zaradi hudega udarca polomili dve vratni vretenci. V trenutku je bila ohromljena od vratu navzdol. Po operaciji je postala tetrapleginja. Ker ni mogla samostojno dihati, je nekaj časa živela na respiratorju. Zdravniki so ji rekli, da so svoje delo opravili, in njeni mami priznali, da nikoli več ne bo mogla premikati rok, ne nog in da bo ostala priključena na cevko. A sčasoma je samostojno zadihala," pove Stančka.

"Katarinino življenje je obsojeno na voziček. Njen cilj je, da bi si nekoč sama skuhala kosilo ali večerjo, da bi se sama oblekla, umila in se uredila tako kot vsaka ženska. Da bi to dosegla, je potrebna operacija z matičnimi celicami, ki seveda ne stane malo. Klinika na Dunaju je pomagala že številnim in tudi Katarina si želi, da bi jo vzeli pod svoje okrilje."