Žana Povše: 'Brez moža ne bi zmogla'

Vir: Lea
17. 2. 2015

Na male zaslone znova prihaja priljubljeni šov Znan obraz ima svoj glas. Kandidati so že znani in med njimi bo tudi Celjanka Žana Povše, ki je pred leti zaslovela s pesmijo Druga violina. Zdaj mamica in igralka se znova vrača na glasbene odre, ki jih nekako nikoli ni zares zapustila.

Žana se res nekaj časa ni pojavljala v medijih. Bila pa je kljub temu zelo delavna. Predvsem v tujini, kamor jo je zanesla igralska kariera. Ob nastopu v filmu in številnih drugih projektih se redno udeležuje tudi avdicij. Tako v Ameriki kot tudi Angliji.

"Pred nekaj leti sem najprej poskusila, kako mi bo šlo od rok igranje. Povabljena sem bila namreč na kar nekaj snemanj v Los Angeles. Tam sem posnela film 616: Paranormal Incident in še dva manjša projekta. Bilo je odlično in spoznala sem, da je igranje res moja skrita strast. Zato sem se odločila, da si naberem izkušnje in  opravim nekaj igralskih tečajev, preden se k stvari spravim tako, kot je treba. (smeh)

K sreči sem dobila tudi mentorja, s katerim se skupaj pripravljava na film, ki naj bi ga snemali oktobra. Pri tem sem vedno zelo pazljiva, saj gre v tem poslu velikokrat tudi vse narobe, čeprav so pogodbe že podpisane," pojasni Žana.

Žana PovšeNenehno na poti

Zaradi nenehnih avdicij je Žana veliko zdoma. Doma ima sedemletno Kiaro in njen mož Dani je tisti, ki poskrbi za vse, medtem ko je ni. "Predvsem je v mojem življenju fiksna in stalna točka Dani! Brez njega ne bi šlo! Če ne bi bil takšen, kot je, jaz ne bi mogla delati tega, kar si želim, in slediti svojim sanjam. On in Kiara sta moje vse," prizna.

"Kot rečeno, Dani skrbi za najino življenje in družino, medtem ko sem jaz na poti. Njegova podpora mi omogoča, da sploh lahko funkcioniram, za to sem mu neizmerno hvaležna. Prav pred kratkim sem se vrnila iz Londona in tudi v tem času je on poskrbel za družino." Žana si v Angliji utira novo pot, prav tako na področju igralstva.

"V Londonu se šele prebijam. V bistvu sem bila prvič tam zato, ker je bila tam avdicija za neki ameriški film. Poslali so me 'malo po avdicijah'. (smeh) Lepo je, če se jim zdiš perspektiven, pa tudi, če ne bo nič iz tega. Vseeno mi to da voljo za naprej. Ta vikend sem se vrnila iz Nemčije, naslednjega grem v Avstrijo in Švico. Moje delo je razgibano in zadnje čase res vezano na številna potovanja, povezana z nastopi in glasbo."

Žana ima ob Daniju tudi drugo pomoč, brez katere ne bi mogla vsega uskladiti in skoordinirati. "Za pevske nastope skrbi menedžer skupine, za nove in stare pesmi, za snemanje avdicij (v tujino moram pogosto poslati posnetek igrane vloge) in za vse, kar je povezano z glasbo, skrbi Pipi (Josip Miani). Za priprave na igralske avdicije skrbi moj mentor, za koordinacijo mojega življenja in za to, da ostanem živa in prizemljena, pa poskrbi Nataša. To so ljudje, ki jih res cenim in katerim sem res hvaležna, da so."

Manekenstvo kot hobi

Ob glasbi in igralstvu pa smo Žano lahko zasledili tudi že na številnih naslovnicah. Mična pevka namreč dela tudi kot fotomodel. "V vlogi modela se počutim zelo sproščeno. Vedno se odzovem, če me povabi dober fotograf, in takrat uživam v drugi vlogi. Rada igram nekoga drugega. Prava Žana je doma v trenirki in moževi majici s krpo v eni roki in kuhalnico v drugi. No, nekaj takega ...(smeh) Dani bi seveda imel zdaj veliko za povedati. (smeh) Ampak res uživam tudi v tem, čeprav ne spremljam samega dela modelov in modne scene v Sloveniji. Preprosto se odzovem, ko in če me povabi dober fotograf. To ni moja primarna zaposlitev, bolj hobi. Nikoli se nisem resno osredotočila na ta del poklica. Ker to je poklic, ki zahteva celega človeka."

Žana na naslovnici PlayboyŽana je na tem področju že pred časom naredila tudi večji korak. Pred desetimi leti se je namreč fotografirala za revijo Playboy, na kar je še danes ponosna. "Tako sem pravzaprav začela svojo 'kariero'. Pred desetimi leti sem se postavila pred fotoaparat enega in edinega Aleša Bravničarja. Nastala je najbolj prodajana naslovnica tistega leta. Sem kar ponosna na to. Mogoče bi lahko izkoristila obletnico in se slikala še enkrat. Redko se zgodi, da je ženska videti bolje, kot je pred 10 leti (smeh), in to pri rosnih tridesetih. Žensko telo je čudež in zasluži si, da ga damo na piedestal. Vsako telo bi nam moralo biti sveto in tako bi morali zanj tudi skrbeti. Žal vse več ljudi zanemarja svoje telo. Ne zavedajo se, da ga bodo še nekaj časa potrebovali in da se bodo posledice začele kar kmalu poznati. Zato je treba izkoristiti vse čare, dokler jih še lahko."

Žana si takšne projekte lahko privošči, saj je njena postava, čeprav je že rodila, brezhibna. "Treniram, kolikor pač utegnem, navadno trikrat na teden. Še vedno se ukvarjam z borilnimi veščinami in s fitnesom. Živim zelo zdravo, saj je zame zelo pomembno, da ostajam zdrava. Koncerte imam rezervirane za nekaj mesecev vnaprej in nikakor se ne sme zgoditi, da zbolim. Zato se trudim ohranjati svoje zdravje."

Priporočamo