Bo lepa komentatorka ukradla pozornost Lili Žagar?

Lili Žagar (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
29. 8. 2014

Na komentatorsko zofo v studiu šova Gostilna išče šefa bosta v tretji sezoni sedla dva nova člana.

Lepotica, manekenka in poslovna ženska z ostrim očesom - Iryna Osypenko Nemec, ter vsestranski medijec, mladinski pisatelj in ultramaratonec - Žiga Gombač.

Gostilna

Marko Pavčnik bo še vedno tisti, ki bo v komentatorski trojki poskrbel za kritiko iz stroke.

Med drugo in tretjo sezono so ga gledalci lahko spremljali kot gostitelja v oddaji Skriti šef, poznajo pa ga tudi po njegovi kulinarični ustvarjalnosti v lastni restavraciji:

"Nove sezone se že zelo veselim, komaj čakam, da vidim nove tekmovalce in nove Binetove jedi. Glede na to, da je nagrada dvakrat višja, se od tekmovalcev pričakuje bolj zagrizen boj, hkrati pa bom še bolj pozoren na njihov način dela - strokovnost. Predvidevam, da je višina nagrade pritegnila ljudi, ki si želijo začeti svojo pot. Treba pa bo pokazati precej več od želje in znanja kuhanja, saj je za samostojno pot potrebno bistveno več vrlin. Nova sokomentatorja sta zanimivi osebi in po prvem vtisu sodeč bomo kar zgovorni."

Iryno Osypenko Nemec celotna Slovenija pozna po njenih uspehih kot fotomodel. Pri nas velja celo za manekenko z najdaljšimi nogami. Je lastnica svoje modeling agencije in manekenske šole. Svoje kuharske spospobnosti je širni Sloveniji pokazala v oddaji Skriti šef. Zase pravi, da je gurmanka in pol, kuhanje pa je njena strast:

"Vloge komentatorke se zelo veselim in hkrati se zavedam odgovornosti, saj gre za pomembno prelomnico, ki bo doletela zmagovalca in mu omogočila poslovni uspeh. V oddaji Skriti šef sem sama imela priložnost preizkusiti, kako naporno in dinamično je delo profesionalnega kuharja. Velikokrat sem spremljala resničnostne šove, saj me zanimajo ravnanja sodelujočih, ki so izpostavljeni delu in skupnemu življenju pred očmi javnosti. Dogajanje v oddaji bom komentirala s človeškega vidika in se bom v svojo vlogo komentatorke poskusila čim bolj vživeti."

Žiga Gombač je človek mnogih talentov. Nekoč glasbeni novinar, danes mladinski pisatelj. Velja za kreativca, na medijskem področju pa je še vedno zelo aktiven. Veliko svojega časa preživi tudi v športni vlogi kot ultramaratonec. Je vegeterijanec in ljubiteljski kuhar:

"Kot pisatelj imam izostren občutek za uvod, zaplet in razplet. Za rast in razvoj glavnih junakov. Za drobne podrobnosti in usodne izjave. Zanimajo me pogovori, dogovori, odločitve in odzivi. Zanima me součinkovanje ter sobivanje, in sicer tako s seboj kot z okolico, v kateri se oseba nahaja. Zanima me, koliko šteje pogum, koliko preračunljivost, premetenost, empatija in odločnost. Oziroma kdaj in zakaj napoči trenutek, ko posameznik podleže skušnjavi in kako se je slednji mogoče izogniti.

Pot do končne zmage bo maratonska in kot ultramaratonec bom zelo pozoren na izbrano strategijo tekmovalcev in kako dosledno ji bodo udeleženci letošnje Gostilne sledili. Iskrenost do sebe je na takšnih preizkušnjah ključna. Le z njo smo lahko v doslednem, odkritem in celovitem odnosu s svetom. Ravno iskrenost, zvestoba, odločnost, volja in želja so tiste značajske lastnosti, ki jih ni mogoče zaigrati. Hkrati pa so osnovne začimbe, ki bodo odločale, kdo bo odšel in kdo ostal."