Zara Ilić (Kmetija: Nov začetek) je po koncu šova odšla v novo službo

Zara Ilić (Kmetija: Nov začetek) je po koncu šova odšla v novo službo (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lea
13. 1. 2017

Tik pred začetkom praznikov smo se po finalnem dvoboju oddaje Kmetija: nov začetek sestali z drugouvrščeno Zaro Ilić, ki ji je zmaga v superfinalnem dvoboju ušla le za las. A kot pravi sama, je že izkušnja  na Kmetiji dovolj velika nagrada. Kakšni so njeni načrti za prihodnje, pa nam je zaupala v intervjuju v areni, ko so naju obkrožali tudi drugi tekmovalci letošnjega šova – in se vsake toliko pridružili najini 'debati'.

Zara, dvoboj se je pravkar končal, kako bi strnili svoje misli?

Zara: Roka se mi trese, saj je bilo pri žaganju veliko adrenalina. Ampak jaz sem presrečna. Adriani privoščim zmago, zase pa sem tudi sama zmagovalka, saj sem prišla tako daleč. Noben denar ne more nadomestiti tega mojega doživetja. Presrečna sem.

Kakšni pa bodo prvi koraki na svobodi? (Mimo pride Vid, letošnji tekmovalec Kmetije: nov začetek.)

Vid: Mene bo povabila na zmenek.

Boste res?

Zara: Ne.

Vid: Pa taščo in tasta mi bo takoj predstavila. (smeh)

Zara: V službo bom morala. Januarja grem v službo, komaj čakam, da grem delat. Grem na stara življenjska pota, upam pa, da se mi bo kljub vsemu kaj novega dogajalo.

Kje pa delate? Rekli ste, da ste kuharica z najboljšo službo na svetu. Bo to veljalo tudi za zdaj?

Zara: Nisem več kuharica, zdaj grem delat k Akrapoviču, kjer bom delala kot varilka. O tem smo govorili, še preden sem šla v šov, ampak sem to misel dala potem malo na stran. Ko sem prišla ven, pa se mi je set ponudila ta priložnost in sem jo zagrabila. Te sanjske službe ne more zamenjati noben denar.

Kaj pa fant? Je poleg družine prišel tudi navijat?

Zara: Danes ga ni tu, me je pa ves čas podpiral. Pripeljal me je, ko sem šla v Kmetijo in tudi danes me je pripeljal sem.

Koliko časa sta skupaj?

Zara: Poznava se od januarja. Prej sem živela na Štajerskem, preselila sem se sem zaradi njega. Vmes me je malce hecal, ampak se pa imava lepo.

Živita skupaj?

Zara: Ne, ne še. On živi pri sebi, jaz pri sebi.

Pa bi lahko rekli, da je vajin naslednji veliki korak selitev?

Zara: Mislim, da še ne. (smeh) No, z moje strani ja, ne vem pa, ali zanj velja enako.

V prvem intervjuju ste povedali, da ste staršem povedali, da ste šli v Kmetijo, in da se bojite odziva ...

Zara: Zelo sem se bala, da k meni ne bi nihče prišel, ko bodo obiski na Kmetiji. Ampak ko sem videla, da me vsi podpirajo, sem bila zelo srečna. Ko sem se vrnila domov, je bil ata presrečen.

So ponosni na vaš dosežek, kajne?

Zara: Res je, tudi oni so veseli in ponosni. Čeprav mislim, da so morda malce razočarani, ker mislijo, da sem žalostna in razočarana, ampak nisem. Danes pred dvobojem sem jim rekla, da sem zmagovalka ne glede na izid. Da ne bi kdo jokal ali kaj podobnega. Mama morda malo je ... ampak samo malo. (smeh)

Sicer ne skrivate dejstva, da je kuharija vaša strast. Kako to, da se niste prijavili na kakšen kuharski šov?

Zara: Ne vem. Mislim, da bi bilo precej drugače. Tam te gledajo, ti dajo sestavine ... Saj nekaj bi naredila, ampak ne vem, kaj. Morda pa kdaj v prihodnosti. O tem nisem nikoli premišljevala. 

Prva ženska zmagovalka

Zaro je v tretjem dvoboju finalnega večera premagala 28-letna Adriana Košenina iz Jurkloštera in s tem postala prva ženska zmagovalka tega šova. Kot nekdanja vojakinja je bila, kot pravi, morda malce bolj pripravljena na psihične pritiske, kar pa je, kot kaže, dobra popotnica za vse prihajajoče akterje podobnih šovov. Adriana se je zdaj sicer že vrnila v star življenjski ritem in nadaljuje delo v gostinstvu. Pravi, da bo družini poleti privoščila skupen dopust.