Zavarovalnica Triglav je predala donacijo Pediatrični kliniki v Ljubljani

18. 1. 2013 | Vir: Govori.se
Deli

V Zavarovalnici Triglav so lani decembra v sklopu svojih družbeno odgovornih aktivnosti razdelili več kot 6.300 maket rožic, simbolov njihove družbene odgovornosti. Za vsako izmed 3.062 vrnjenih pobarvanih maket je največja slovenska zavarovalnica Pediatrični kliniki UKC Ljubljana donirala 10 evrov.

Zbrana sredstva bo Pediatrična klinika v Ljubljani namenila za nakup organizatorja MRI-črpalk s perfuzorji, ki je nujna dodatna oprema, s katero bo mogoče magnetnoresonančne preiskave z anestezijo opravljati tudi pri najmlajših. Aparat bo prvi v Sloveniji, ki bo prilagojen prav za majhne otroke. Ob predaji donacije je bila v preddverju Pediatrične klinike v Ljubljani odprta tudi razstava maket pobarvanih rožic.

V Zavarovalnici Triglav se zavedajo pomena kakovostnega zdravstva, prav tako pa je zanje pomembna skrb za šibkejše in tiste, ki so pomoči najbolj potrebni. Zato so tokrat izpeljali družbenoodgovorno akcijo, v kateri so vrtcem, poslovnim partnerjem, bolnikom Pediatrične klinike v Ljubljani in otrokom zaposlenih v Zavarovalnici Triglav decembra lani razdelili makete rožic.

Za vsako od 3.062 rožic, ki so jo posamezniki pobarvali in vrnili zavarovalnici, je ta namenila 10 evrov Pediatrični kliniki v Ljubljani. »Družbena odgovornost je ena treh temeljnih vrednot Zavarovalnice Triglav in je vpeta v vsak korak našega poslovanja. A sem prepričan, da denar ni tisti, ki daje upanje. Upanje daje pripravljenost pomagati, ki so jo sodelujoči izkazali z barvanjem rožic. Akcija je presegla vsa pričakovanja. Od nekaj več kot 6.300 razdeljenih rožic smo dobili vrnjenih oziroma pobarvanih skoraj polovico vseh rožic. Še zlasti pa je zanimivo, da so tudi otroci z različnih koncev Slovenije, ki niso prejeli maket, našli navdih v naši akciji in nam poslali paleto različnih risbic in rožic. Ne nazadnje bi se rad zahvalil vsem sodelujočim, da so se odzvali našemu povabilu, in ekipi za odlično zasnovano in speljano akcijo,« je ob slavnostni podelitvi donacije zbrane nagovoril predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec.

Biserka Marolt Meden, poslovna direktorica Pediatrične klinike UKC Ljubljana, je ob tem povedala: "Danes je za nas lep dan. Zavarovalnica Triglav svojo družbeno odgovornost izkazuje na več področjih in veseli smo, da se zavedajo, da otroci potrebujejo posebno skrb in so nam že večkrat priskočili na pomoč. Zavarovalnica Triglav je eden od velikih donatorjev v akciji za novo Pediatrično kliniko, lani so nam že donirali sredstva za nakup ultrazvočne sonde za pregledovanje srčkov bolnih otrok  in tokrat so pripravili res odmevno in lepo akcijo. Vse rožice, ki so jih barvali otroci iz vse Slovenije in tudi v naši Pediatrični kliniki, bodo zadoščale za nakup aparata, ki ga bomo potrebovali pri izvajanju pregledov otrok z magnetno resonanco v anesteziji."

S pomočjo donacije bo Pediatrična klinika v Ljubljani kupila organizator MRI-črpalk s perfuzorji, ki je nujno potrebna dodatna oprema za nov aparat, ki ga uporabljajo pri hudo bolnih otrocih, ko jim v anesteziji delajo preiskave z magnetno resonanco. Tovrstne opreme na kliniki še nimajo.

Aparat, ki se bo lahko začel uporabljati že poleti, bo edini v Sloveniji, ki bo posebej prilagojen za majhne otroke. Strokovne kriterije za nabavo so prispevali anesteziologi Kirurške klinike, ki bodo sodelovali pri izvajanju teh preiskav. "Zahvaljujemo se Zavarovalnici Triglav za pomembno donacijo, ki bo pripomogla k bolj kakovostni obravnavi otrok, ki prihajajo v Pediatrično kliniko UKCL iz vse Slovenije. Danes se v avli Pediatrične klinike na razstavi rožic združuje pozitivna energija  številnih prebivalcev Slovenije - velikih in majhnih, ki so sodelovali v tej akciji v organizaciji Zavarovalnice Triglav. Donacij za nakup medicinske opreme smo še posebej veseli v časih, ko zaradi varčevanja nimamo dovolj lastnih sredstev za nabavo opreme; našim pacientom pa želimo še naprej zagotavljati najboljše," je ob sklepu dogodka dejal Simon Vrhunec, generalni direktor UKC Ljubljana. 

Ob predaji donacije so odprli tudi razstavo izbranih pobarvanih rožic, ki bo v avli Pediatrične klinike na ogled vse do konca februarja. Kot je na podelitvi pojasnila pomočnica predsednika uprave Zavarovalnice Triglav in pobudnica projekta Urša Manček, je družbeno odgovorno ravnanje, poleg strokovnosti in varnosti, ključna dimenzija delovanja zavarovalnice.