Zbogom Matjaž Tanko!

V 40 letih dela na slovenskih televizijah je Matjaž pustil velik pečat. (foto: POP TV) POP TV
Vir: Govori.se
9. 3. 2013

Priljubljeni televizijski voditelj je izgubil boj z zahrbtno boleznijo.

Zadnjih petnajst let je bil prepoznaven obraz informativnega programa na Pop TV, lani novembra pa je sporočil, da se zaradi bolezni poslavlja s televizije.

"Vedno bo ostal v naših srcih. Kot velik prijatelj in velik človek. Oddaja 24UR danes ne bi bila to, kar je, če ga ne bi bilo. Še danes ga imam pred seboj, kako je prihajal v redakcijo, naših skupnih trenutkov. Ti so bili kljub bolezni vseeno veseli in polni optimizma. Takšen je bil in tako znal le on. Vedno je skrbno pripravil in podal napovedi, jih iskrivo začinil in sijal v slovenskih domovih. Iz srca sem mu hvaležen za vse, kar nam je dal, veliko smo se od njega naučili, cenili in ga imeli preprosto radi," je ob tej žalostni novici za spletni portal 24ur.com povedal Tomaž Perovič, direktor informativnega programa POP TV.

Junija 2011 so v reviji Playboy objavili izčrpen intervju z najbolj priljubljenim televizijskim voditeljem na Slovenskem. O nacionalki, Pop TV-ju, kako je osvojil milijon na kvizu in o zdravljenju na Škofljici. Preberete si ga lahko na spletni strani www.playboy.si.