Zdenka iz Gostilne bo opravljala maturo

Zdenka Potočnik (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Lea
21. 10. 2013

Najstarejša tekmovalka resničnostnega šova Gostilna išče šefa, 56-letna Zdenka Potočnik, je srednjo gostinsko šolo zaključila že leta 1975. Vse do pred nekaj leti ni čutila potrebe po dodatnem izobraževanju in študiju, a jo je eden od večjih pretresov v njenem življenju, ločitev pred osmimi leti, streznila in pripeljala do spoznanja, da nadaljuje študij.

Zdenka se je tako vpisala še na smer gastronomija in turizem ter šolanje nadaljevala po principu 3 plus 2, torej je nadaljevala še z dvema letnikoma. Zdenka leta 1975, ko se je nazadnje šolala, računalniškega znanja ni potrebovala, zato se je morala vsega naučiti zdaj:

"Obvladam vse, pisanje in urejanje tekstov, elektronsko pošto, tudi profil na Facebooku imam! Opravila sem že 35 izpitov, kar ni malo. Manjkata mi le še en izpit in matura. Ja, pri teh letih bom opravljala maturo! Ponosna sem tudi na to, da sem opravila izpit iz nemškega jezika. Nanj sem se najbolj pripravljala. Za dva meseca sem se kar odpravila v nemško mesto Langen. Tam imam sorodnike in sem pri njih spala, saj drugače si tega ne bi mogla privoščiti. Pa tudi delo sem si potem tam našla, da sem še malo pokrila stroške."

Zdenka je tudi vesela, da se je odločila za nadaljevanje šolanja, saj je bila spet v družbi mladih ljudi:

"Rada se še učim, nič mi ni bilo težko. Res je, da snov ne gre tako hitro v glavo kot pri dvajsetih, a vse se da. Naučila sem tudi tipkati. Učili so nas večprstno, a to mi ne gre, tako da tipkam bolj ali manj le z enim prstom."