Zdenka iz Gostilne odhaja na delo v Nemčijo!

Vir: Story
29. 11. 2013

Premalo dela in premalo plačano delo je tudi Zdenko, 56-letno tekmovalko iz resničnostnega šova Gostilna išče šefa, prignalo do tega, da si je službo poiskala v tujini. Zdenka namreč še letos odhaja v Nemčijo.

V nemškem mestu Erlangen je Zdenka nekoč že službovala, tako da okolico že dobro pozna: "Tam imam kar nekaj prijateljev, tudi kraj dobro poznam. Je približno 250 kilometrov stran od Münchna, je blizu meje s Češko. Tam je le ravnina, poznani pa so predvsem po špargljih. Dobro tudi poznam pripravo nemške hrane, ki je nekoliko drugačna od naše, ampak jo obvladam."

Zdenka, ki ni tipična 56-letnica, je pripravljena v svoje življenje še veliko vložiti. Potem ko se je ločila in odločila za vnovično šolanje, je zdaj popolnoma zadovoljna. No, skoraj popolnoma:

"Če ne bi bilo v Sloveniji te krize, bi bilo vse v redu. A če ni dovolj dela, tu ni prostora zame. Imam že dve slabi izkušnji z neplačniki. Dva nekdanja delodajalca mi dolgujeta denar. V Nemčiji je drugače. Tam tudi robe ne dobiš, če ne poravnaš plačila vnaprej. Tam imajo vse stvari dobro organizirane, v Sloveniji pa je še veliko sive cone."

Zdenka mora v Sloveniji počakati le še toliko časa, kot jo obvezuje pogodba s Pop tv-jem, se udeležiti finalne oddaje, nato pa bo spakirala kovčke in odpotovala. Prijateljica, ki ji bo uredila vse stvari v zvezi z novo službo, ji je že ponudila tudi sobo, v kateri bo prebivala. In za koliko časa zapušča Slovenijo?

"Do pomladi bom že nazaj. Ne morem namreč pustiti njive, moram kaj posaditi. Ni je namreč čez dobro doma pridelano hrano, ker veš, da je vse naravno, nič škropljeno. Takrat načrtujem, da se vrnem, potem pa grem delat morda kam bližje, v sosednjo Avstrijo, bomo videli," še zaključi nadvse aktivna kuharica.

V Nemčiji bo prejemala tudi odlično plačilo, višino neto plače je zaupala bralcem revije Story.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 49/2013

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 49/2013

Story Story 49/2013, od 27. 11. 2013