Zdenka je bila skoraj ob desno roko

Vir: Nova
14. 10. 2013

Najstarejša udeleženka resničnostnega šova Gostilna išče šefa, Zdenka, ima za sabo že nekaj zelo težkih preizkušenj, od krute nesreče, v kateri bi skoraj izgubila desno roko, do grde ločitve, pri kateri je morala posredovati tudi policija.

Zdenka je pred 15 leti preživela veliko nesrečo:

"Pri silaži mi je stisnilo desno roko. Ravno smo zgradili nov hlev, ki pa še ni imel luči in elektrike. Zgodilo se je zvečer okoli desete ure. Pripravljalo se je k dežju in se je mudilo, ker pa tam ni bilo še luči, je bilo dovolj samo malo neprevidnosti in nesreča je bila tu. Zagrabilo mi je roko in stisnilo prste.

Po nesreči sem se še oblekla, in ko smo prispeli v Zdravstveni dom Mozirje, sem jih samo prosila, da si želim na urgenco v Ljubljano. Prepričana sem, da bi mi porezali vse prste, če bi me takrat peljali v Celje, v Ljubljani pa so večji specialisti.

Še danes sem hvaležna kirurgu Binetu Stritarju, da mi je tako rešil roko. Saj ni bilo enostavno. Sredinec mi je odrezal, da mi je prestavil kost potem v kazalec, da je ta lahko funkcioniral," nam je zaupala Zdenka ki jo je življenje pripeljalo že pred marsikatero preizkušnjo.

O težkih preizkušnjah iz svojega življenja, ki ga je med drugim zaznamovala grda ločitev, je Zdenka spregovorila za revijo Nova!