Jakob Kapus: Prizadeva si za zdrav življenjski slog

Vir: Lea
12. 6. 2016

Vsestranski medijec Jakob, ki smo ga lahko spoznali že v vlogi plesalca, pevca, koreografa ..., je v zadnjem letu kar nekaj teh zadev postavil na stranski tir in se odločil, da se bo posvetil bolj športnim aktivnostim oziroma sebi in pomoči drugim do bolj športno aktivnega vsakdana.

"V zadnjem letu sem se posvetil predvsem ukvarjanju s športom in spreminjanju življenja ljudi, ki si želijo telesne in osebnostne preobrazbe. Stojim ob strani tistim, ki si želijo kakovosten in zdrav življenjski slog ter dober videz in počutje v lastni koži," nam pove Jakob in nadaljuje: "Marsikdo ne ve, razen vseh tistih, ki trenirajo z mano, da se s tem ukvarjam že 13 let. Tako sem nekako imel dvojno življenje, tisto v javnosti, kot plesalec in pevec, in tisto malo manj javno, kot inštruktor in trener. Nikoli se mi ni zdelo etično, da bi ti dve stvari povezoval in na račun glasbe novačil stranke za treninge in obratno. Velika večina vadečih ne ve, da pojem, če že, pa so to odkrili sami."

Kot športni trener je sčasoma oblikoval kar lepo skupino medijskih obrazov, ki na intenzivnih treningih redno uresničujejo prave športne cilje. Z nami je delil, s kom najraje vadi, ter nam razkril nekaj zanimivosti iz projekta Vitka ritka, kjer kot strokovni vodja skrbi za kakovostne informacije za številne ženske, ki si želijo spremeniti svoje življenje.

"Ja, z mano trenira tudi nekaj glasbenih in drugih prijateljev iz medijskega sveta. Mislim, da je bila prva Hannah, in moram priznati, da so treningi z njo vedno zabavni. Najbolj vesela sva, kadar ni nikogar blizu, in lahko vmes še kakšno zapojeva, če le nisva preveč zadihana," razkrije Jakob in nadaljuje: "Vse bolj opažam, da so mediji preplavljeni z neskončnimi informacijami o hujšanju, vsak dan nekdo prodaja nov izdelek za izgubo telesne teže. Vsi ponujajo 'tabletke za hitro rešitev', nihče pa ne pove, da tako nihče ne zgradi zdravega življenjskega sloga, ki človeku dejansko omogoči, da obdrži zdravo telesno težo. Vsi odpravljajo simptome, in ne vzroka, potem pa se človek v mesecu dni po opravljeni mučni dieti vrne nazaj na stanje, ki je še slabše, kot je bilo tisto, preden je začel dieto. Zato sem se z veseljem odzval povabilu simpatičnih deklet in njihove ambasadorke Nadiye Bychkove, da se kot strokovni vodja pridružim projektu Vitkaritka.si."

GLASBA NA STRANSKEM TIRU

  • Večina iz medijskega sveta je vsestranskega medijca poznala kot človeka, ki je na glasbenem področju počasi, a intenzivno ustvarjal posebno pot. Izvedeli smo, da je glasba trenutno v drugem planu. "Lahko bi rekel, da sem glasbo postavil na stranski tir. To seveda ne pomeni, da ne bom nikoli več pel, ampak v tem trenutku čutim, da lahko naredim več na športnem področju. Z novo vizijo se lahko dotaknem več ljudi in spremenim njihova življenja na bolje. Za petje še pride čas."