Že večkrat so jo zamenjali za Nedo Ukraden

Že večkrat so jo zamenjali za Nedo Ukraden (foto: osebni arhiv, Dejan Sinji Galeb) osebni arhiv, Dejan Sinji Galeb
Vir: Lady
8. 6. 2018

Priljubljena glasbenica Nataša, del dueta Sinji galeb, ki ga sestavlja še Saša, ni le izvrstna pevka, ampak je poznana po tem, da odlično interpretira številne glasbenike, kar so na lastna ušesa okusili številni, ki so jo že slišali prepevati.

Prav zanimiva izkušnja se je zgodila pred dobrim letom na priljubljenem hrvaškem festivalu, kjer je slovenski Sinji galeb zasedel odlično drugo mesto.

Že večkrat so jo zamenjali za Nedo Ukraden

"Ko sva s Sašem prepevala na festivalu Marco Polo na Korčuli, kjer sva osvojila drugo mesto, takoj za prvouvrščeno Nedo Ukraden, je do naju pristopil zastopnik Nede Ukraden, in sicer z željo, da bi se spoznali. Že po kratkem in prijetnem pogovoru nama je dejal, da bi rad sodeloval z nama, a to pomeni številne koncerte in turneje po Evropi. Žal takrat s Sašem še nisva bila pripravljena na vse to, saj ni bil niti pravi čas niti nama tega niso dopuščale okoliščine, saj sva imela že vnaprej dogovorjene obveznosti in nastope, ki jih ni malo. Vsekakor sem prepričana, da nam bo to sodelovanje v prihodnje enkrat zagotovo uspelo," nam je zaupala pevka Nataša, ki je o tem, da jo večkrat zamenjajo za Nedo Ukraden, še dejala: "Večkrat, ko kje nastopamo, nam različni ljudje in številni obiskovalci pravijo, da imam podoben glas kot Neda Ukraden, čeprav je nikoli ne oponašam in njene uspešnice odpojem po svoje. Sem pa vesela vsake pohvale ter dejstva, da obiskovalci opazijo takšne malenkosti oziroma podobnost. Sem počaščena, hkrati pa mi to daje dodatno motivacijo ob prepevanju, saj je prav ljudstvo tisto, ki te opazi ali pač ne."

Že večkrat so jo zamenjali za Nedo Ukraden

V prijetnem pogovoru nam je Nataša še zaupala, da bo letošnje poletje precej delovno, saj Sinji galeb čaka vrsta nastopov, zanimanje na področju nekdanje skupne države je precej veliko. Tudi zato, ker imata Nataša in Saša v svojem repertoarju, ki ga vedno izvajata izključno v živo, več kot tri tisoč različnih pesmi, kar ni mačji kašelj za glasbenike.

Besedilo: Alesh Maatko // Foto: osebni arhiv, Dejan Sinji Galeb

Priporočamo