Zeleni šparglji, ki so pridelani z ljubeznijo

29. 5. 2016 | Vir: Lea
Deli
 Užitku nabiranja špargljev se je prepustila tudi vodja kuhinje Grand Hotela Union Slavica Smrdel.

V poplavi marketinških besedil za tisoč in eno ponudbo le s težavo izberemo tisto, ki nam bo resnično ponujala storitve v vseh presežnikih. Pred kratkim pa nas je presenetilo dejstvo, da ima veriga Hotelov Union v okolici Ljubljane nekaj lastnih gredic na izletniški kmetiji Ramovš, na kateri za svoje potrebe pridelujejo zelene šparglje.

V zadnjih letih se je z zanimanjem številnih ljubiteljev dobre kulinarike povečala priljubljenost zelenih špargljev, do katerih se je v tem času oblikoval tudi prav poseben odnos. Zeleni šparglji namreč veljajo za pravo delikateso, ki je pri gostih z vseh vetrov postala izredno priljubljena. V Hotelih Union so se za svoje potrebe odločili za integrirano pridelavo te zelene vrtnine, ki je zaradi redkih poskusov lastne pridelave tako doma kot v tujih državah izredno cenjena.

Poleg prvovrstne kakovosti lastna pridelava v lokalnem okolju vpliva tudi na zmanjšanje ogljičnega odtisa, njihovim gostom pa dnevno zagotavlja sveže šparglje, ki jih s kmetije še isti dan dostavijo v Unionsko centralno kuhinjo. 

Unionski hopel popel s šparglji

Zelene šparglje chef še isti dan postavi na krožnike svojih gostov. Tokrat je za bralke Lee pripravil nekaj prav posebnega.

Sestavine:

  • 3 drobna jajca
  • 1 žlica koruzne moke
  • 500 ml mleka
  • 40 g slanine
  • 40 g kranjske klobase
  • 30 g mlade čebule
  • 80 g špargljev
  • 20 g maščobe
  • 60 g krompirja
  • sol, poper, žlička drobnjaka
Koliko denarja morate imeti, da vas nemške banke štejejo za bogate?

Postopek:

Krompir skuhamo, ga olupimo in narežemo na rezine. Slanino narežemo na rezine in jo razpustimo v ponvi z maščobo ter ji dodamo narezano klobaso, čebulo in šparglje. Vse skupaj malo prepražimo, dodamo krompir, začinimo in prelijemo z žvrkljanim jajcem z malo mleka in koruzno moko. Počasi premešamo in počakamo, da jajca zakrknejo.

Hopel popel je lahko samostojna jed s solato, ker je zelo nasitna.

Novo na Metroplay: "Dezinformacije so povsod" | N1 podkast s Suzano Lovec