V poplavi marketinških besedil za tisoč in eno ponudbo le s težavo izberemo tisto, ki nam bo resnično ponujala storitve v vseh presežnikih. Pred kratkim pa nas je presenetilo dejstvo, da ima veriga Hotelov Union v okolici Ljubljane nekaj lastnih gredic na izletniški kmetiji Ramovš, na kateri za svoje potrebe pridelujejo zelene šparglje.
V zadnjih letih se je z zanimanjem številnih ljubiteljev dobre kulinarike povečala priljubljenost zelenih špargljev, do katerih se je v tem času oblikoval tudi prav poseben odnos. Zeleni šparglji namreč veljajo za pravo delikateso, ki je pri gostih z vseh vetrov postala izredno priljubljena. V Hotelih Union so se za svoje potrebe odločili za integrirano pridelavo te zelene vrtnine, ki je zaradi redkih poskusov lastne pridelave tako doma kot v tujih državah izredno cenjena.
Poleg prvovrstne kakovosti lastna pridelava v lokalnem okolju vpliva tudi na zmanjšanje ogljičnega odtisa, njihovim gostom pa dnevno zagotavlja sveže šparglje, ki jih s kmetije še isti dan dostavijo v Unionsko centralno kuhinjo.
Unionski hopel popel s šparglji
Zelene šparglje chef še isti dan postavi na krožnike svojih gostov. Tokrat je za bralke Lee pripravil nekaj prav posebnega.
Sestavine:
- 3 drobna jajca
- 1 žlica koruzne moke
- 500 ml mleka
- 40 g slanine
- 40 g kranjske klobase
- 30 g mlade čebule
- 80 g špargljev
- 20 g maščobe
- 60 g krompirja
- sol, poper, žlička drobnjaka
Postopek:
Krompir skuhamo, ga olupimo in narežemo na rezine. Slanino narežemo na rezine in jo razpustimo v ponvi z maščobo ter ji dodamo narezano klobaso, čebulo in šparglje. Vse skupaj malo prepražimo, dodamo krompir, začinimo in prelijemo z žvrkljanim jajcem z malo mleka in koruzno moko. Počasi premešamo in počakamo, da jajca zakrknejo.
Hopel popel je lahko samostojna jed s solato, ker je zelo nasitna.
Novo na Metroplay: "Dezinformacije so povsod" | N1 podkast s Suzano Lovec