Željkič zaradi Majdičeve skoraj v zapor

Znameniti Željkičev napis je sprožil smeh in začudenje v Ljubljani. (foto: Aljoša Kravanja) Aljoša Kravanja
Vir: Govori.se
4. 3. 2010

Voditelj jutranjega programa na Radiu Ekspres Željko Čakarevič - Željkič je znan po tem, da rad naredi kakšno zmedo ali pove kakšno dobro šalo. Tokrat mu je skoraj uspelo sebe spraviti v zapor.

Željkič se je odločil, da bo na prav poseben, po svoje romantičen način ob sprejemu naše herojske olimpijke Petre Majdič poskrbel za nenavadno snubitev. Med prireditvijo na Prešernovem trgu v Ljubljani je namreč s sosednje stavbe razvil kar 12-metrski napis. "Petra, bi se poročila z mano? Željkič," je pisalo na panoju, ki ga je prvi opazil kar ljubljanski župan Zoran Janković in ga celo pokazal Petri.

S tem pa je Željkič, ki slovi tudi po tem, da zna povedati veliko šal na svoj račun, poskrbel za nemalo smeha na trgu in celo veliki Petri Majdič je zvabil nasmeh na obraz. Nekaj trenutkov za tem pa so Željkiča že preganjali policisti, saj "zaljubljeni" revež ni imel dovoljenja za takšen podvig in bi lahko zaradi številnih prestopkov, ki jih je naredil, celo pristal v zaporu.

Željkič seveda dejanja ne obžaluje, še srečnejši pa bi bil, če bi od Majdičeve slišal ob vsaki snubitvi tako zaželeni da.