Željko Božič: Dejmo narest en šov

9. 7. 2009 | Vir: Lea
Deli

Zadnji projekt, ki ga je ustvaril dolgoletni plesalec in uveljavljeni koreograf Željko Božič, je predstava z naslovom Dejmo narest en šov. Željko, ki ima na plesnem področju ogromno izkušenj, je priznal, da je bil to njegov največji in najzahtevnejši projekt doslej, ki pa se ga je lotil z vso vnemo.

Po dolgih letih tekmovanj si je Željko zaželel novih izzivov. “Ustvarjalna žilica je prerasla v željo, da bi naredili nekaj več – predstavo, pri kateri lahko daš domišljiji prosto pot,” nam je zaupal koreograf, ki je pred tremi leti začel razmišljati o plesni predstavi, ki bi jo postavil na oder.

Ker mu v treh letih ni uspelo dobiti finančnih podpornikov, je skupaj s svojim dekletom, prav tako plesalko Azro Selimanovič, sklenil ukrepati. Ker imata skupno podjetje, sta se odločila denar vložiti v ta projekt, ob bok pa se jima je postavila tudi plesna šola Kazina. In Željkove sanje so se začele uresničevati ….

Dela mu ne manjka

“Januarja smo začeli delati predstavo,” je dejal Željko in dodal, da bi jo lahko ustvarili prej, če bi ekipa devetih plesalcev imela več časa. “Plesalci imajo poleg treningov tudi druge obveznosti – šolske, službene, nastope in tekmovanja,” nam je zaupal Željko in dodal, da je imel v glavi že izoblikovan načrt.

Prav zato mu je uspelo v pol leta projekt uspešno izpeljati. A z uprizoritvijo predstave se njegova plesna sezona ne končuje, njegovo poletje bo namreč – tako kot vsako leto doslej – delavno. 12. julija bosta z Azro zaključila poletne plesne delavnice, šele nato si bosta privoščila oddih.

Na dopust v zadnjem trenutku

Na dopust bosta odšla kar prek ponudbe v zadnjem hipu, zato pravzaprav niti ne vesta, kje bosta pozabila na posel in se posvetila počitku. Zagotovo pa si bosta nabrala novih moči za izzive, ki ju čakajo po dopustu. Željko bo na primer veliko potoval po Evropi – avgusta bo namreč poučeval v Nemčiji, kmalu za tem pa še v Rusiji.

Tudi sam se še uči

Nova plesna sezona pa se bo za Željka začela v znamenju promocije predstave Dejmo narest en šov. “Moja glavna naloga v novi sezoni bo, kako predstavo pripeljati do ljudi. Škoda bi bilo, da je ne bi videli,” je dejal Željko in dodal, da se mora še naučiti promovirati svoj izdelek. “Nekaj ljudi je že videlo predstavo in oni imajo vpliv na to, ali jo bomo še kdaj ponovili,” je dejal in dodal, da so bile prve kritike pozitivne.