Željko Joksimović bo maja nastopil v Ljubljani

Vir: Nova
23. 4. 2013

V okviru festivala Glasbeni polet poletja bo nastopil vsestransko nadarjeni pevec in skladatelj Željko Joksimović.

Avtor trenutno največjega hita Ludak kao ja, se bo na odru pokritega poletnega avditorija GR predstavil v soboto, 25. maja, ob 21. uri. Pridružili pa se mu bodo tudi njegovi prijatelji, glasbeniki, ki za zdaj ostajajo še skrivnost.

Prva harmonika Evrope

Željko Joksimović se je rodil 20. aprila 1972 v Beogradu. Že v otroštvu mu je bila blizu glasba, zato je že v rani mladosti sodeloval na mnogih glasbenih festivalih, pri dvanajstih letih pa je zmagal na prestižnem glasbenem festivalu v Parizu in postal Prva harmonika Evrope.

Tudi kasneje je nizal uspehe na festivalih, kar mu je omogočilo sodelovanje na dveh prestižnih festivalih v Belorusiji, kjer je leta 1999 osvojil Grand Prix. Prelomnica njegove samostojne kariere je zagotovo leto 2000, ko je izdal svoj prvi album za produkcijsko hišo City Records, in je bil razglašen za najbolje prodajani album leta.

Vsekakor ne smemo pozabiti tudi na njegov nastop na Evroviziji leta 2004, kjer je z prelepo pesmijo Lane moje zasedel drugo mesto, prejel pa je tudi The Macel Benzecon Press Award za najboljšega skladatelja festivala Evrovizije 2004. Leta 2012 je Srbijo ponovno zastopal na Evroviziji v Azerbajdžanu, tokrat s pesmijo Nije ljubav stvar in znova dosegel zavidljivo 3. mesto.