Talent Žiga Avbreht osvaja s podporo

Vir: Lea
28. 11. 2013

Mlad pevec, ki smo ga lahko spremljali v finalu šova Slovenija ima talent, Žiga Avbreht, se je po šovu usmeril v svojo glasbeno kariero. Seveda pa je čakal na primeren trenutek, da se znova lahko predstavi v veliki luči.

Žiga je po šovu ustvarjal nove skladbe, s katerimi bi se predstavil svojim oboževalcem.

"Moram priznati, da mi je bilo tudi malo dolgčas, ker nisem poznal nikogar, s komer bi posnel duet. No, potem sem pa spoznal Kim. (smeh)"

Mariborčanka Kim Begovič je namreč nase opozorila že s sedmimi leti, ko je skupaj z operno pevko Alenko Gotar pela duet dela Fantom iz opere. Pozneje pa je stala na odru še s pevcem Timom Ribičem. Ne samo, da je kot deklica pela operna dela, Kim zdaj žanje velike uspehe tudi v tujini. Opazili so jo na angleškem talentu, postala pa je tudi zmagovalka ameriške Artistprolist Spotlight Challenge, kjer se je njen cover uvrstil ob bok pevki Sheryl Crow.

"Bil sem zelo pozitivno presenečen, ko sem slišal, da ima komaj 13 let, saj ima fascinantno lep, zrel glas. Spoznala sva se na Pagu, po mojem koncertu. Že po prvih nekaj trenutkih sem dobil dober občutek. Oddajala je nekakšno pozitivno energijo, to mi je bilo res zelo všeč," nam zaupa Žiga.

Duet

Mlada pevca sta svoje znanje povezala in iz skupnih interesov je nastala pesem Just wait for the minute, ki se že predvaja na radijskih postajah. Prav Kim je bila pobudnica, da z mladim pevcem ustvarita nekaj lepega, zato nista izgubljala časa in sta se vrgla v delo.

"Mislim, da je čas, ki ga preživiva skupaj, poln smeha in zabave kot tudi resnosti in zbranosti. Vesel sem, da me je povabila k sodelovanju in sem tudi ponosen na najin komad. Najina pesem govori o fantu in dekletu, ki se hočeta bolje spoznati. Z mojega vidika vse skupaj namiguje na ljubezen na prvi pogled," doda Žiga.

Poslušajte pesem Just wait for the minute: