Žiga (Big Brother) je postal začasni gostinec

Žiga (Big Brother) je postal začasni gostinec (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
8. 6. 2015

Žiga je v eni izmed preteklih številk Nove napovedal, da se v juniju vrača na svoje staro delovno mesto na križarki. A kot pravi zgovorni Ljubljančan, mora tudi do takrat od nečesa živeti.

"Ker od všečkov na družabnih omrežjih ne morem živeti, sem se odločil, da si do konca Big Brotherja in obveznosti, ki jih prinaša, dobim priložnostno delo," pojasnjuje Žiga, za katerega pa delo v gostinstvu ni nič novega. "Gostinstvo je bilo moje prvo študentsko delo, ko sem zaključeval maturo, vztrajal pa sem skoraj dve leti," se spominja Žiga, ki v poklicu natakarja še vedno uživa.

"Super mi je. Delo je dinamično, veliko se družim z ljudmi, poleg tega pa je moje delovno mesto ob Ljubljanici pod kostanji. A ni to najlepši letni čas za uživanje v senci?" opisuje 29-letnik, ki ga v lokalu prepozna veliko obiskovalcev. "To, da me ljudje prepoznajo, se ne dogaja samo na delovnem mestu, ampak povsod. Ko grem v trgovino, na ulici ... zabavno je ljudi opazovati, ko ne vejo, kam bi te dali," pojasnjuje Žiga, ki pa na račun svoje prepoznavnosti ne prejema višjega plačila.

"Trudimo se vsi enako in smo zato tudi enako plačani. Vsi si delimo dnevno napitnino in res smo ekipa, v kateri smo vsi za enega in eden za vse," še dodaja. Žiga se sicer na ladjo odpravlja po preteku pogodbe za oddajo Big Brother, kot nam je povedal, pa je prošnjo podjetju že poslal. "Vnaprej sem jih prosil, naj mi dodelijo novo ladjo, saj se tokrat vračam kot pomočnik menedžerja trgovine," je povedal Žiga, ki se je že zakopal v papirje za odhod na ladjo, katerih pa je, po njegovih besedah, veliko.

Napisala Kaja Milanič

Priporočamo