Žiga Lakner razkril, kako mu je uspelo shujšati: Cilji naj bodo majhni

Žiga Lakner razkril, kako mu je uspelo shujšati: Cilji naj bodo majhni (foto: Andraž Martinšek / Happy Moments) Andraž Martinšek / Happy Moments
13. 1. 2020

Preobrazba Žige Laknerja, ki se je začela pred dvema letoma, še vedno odmeva v javnosti, saj mnoge še kako zanima, kako mu je uspelo, od kje črpa energijo, predvsem pa kje najde motivacijo in čas, ki je danes največji problem prav vseh.

Odgovor na vsa ta vprašanja je preprost, pravi Žiga Lakner! "Začeti je definitivno težko, potrebno je imeti zastavljen jasen cilj do katerega želiš priti in ko prideš do tega cilja, ga izpolniš nadaljuješ z naslednjim. Jaz si na začetku nisem postavil 'velikega' cilja. Postavil sem si, da izgubim približno 10 kilogramov. Ko sem ta cilj dosegel, sem si postavil novega, priti na -15 kilogramov ... Tako je volja do take spremembe vedno večja in vedno večje so ambicije. Ne smemo si v samem začetku postavljati ogromnih ciljev. Cilji naj bodo majhni in z majhnimi cilji boš potem dosegel/dosegla en veliki cilj," je v uvodu na svojem facebook profilu zapisal Žiga Lakner, ki je za zaključek še povedal, da so del vsega tudi športne aktivnosti: "Šport mi je veliko dal, dal mi je disciplino in red pri prehrani, športanju, študiju in absolutno vztrajnost, ki je v življenju zelo pomembna. Poleg tega pa tudi to, da si čez dan uredim dnevni urnik, kdaj je čas za vadenje in študij, kdaj je čas za obroke in kdaj je čas za šport. Tudi, ko smo utrujeni od celotnega dneva, takšni dnevi so najbolj pomembni, takrat si moramo dati 'brco v rit' in si reči 'zmorem'. Verjamem v to, da vsakemu lahko uspe. Zdaj pa veselo na delo!"