Žiga Puconja (Big Brother): Fizično so obračunali z njim!

Žiga Puconja (Big Brother): Fizično so obračunali z njim! (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
3. 4. 2019

Udeleženec resničnostnega šova Žiga Puconja, ki se ga spominjamo iz Big Brotherja pred štirimi leti, se je vrnil v Slovenijo. 

Po šestih sezonah dela na ladji je ob številnih izkušnjah domov prinesel tudi zanimiva nova poznanstva, eno je bilo tudi z legendarno Oprah Winfrey. Malo manj pa je vesel neprijetne situacije sredi prestolnice, ko so fizično obračunali z njim!

“Letos mineva že kar četrto leto, odkar smo snemali oddajo Big Brother, in čas res hitro beži! Ravnokar sem se vrnil s križarke, natančneje s Karibov, in po dobrih šestih sezonah doživel vsaj en delček zime. Dosegel sem vrhunec v karieri pomorščaka, tako da se vračam v Slovenijo - novim izzivom naproti,” je povedal Žiga, ki je že pred vstopom v šov delal na ladji.

“Po nekaj letih dela v modni industriji na slovenskih tleh sem preprosto potreboval nov izziv, nekaj novega. Da razširim svoja krila in samega sebe ponesem v svet. In uspelo mi je! Ladja ti ponuja brezplačno potovanje, namestitev pa še zasluži se kar dobro. Naj tukaj poudarim tako osebnostno kot tudi profesionalno rast, ki sem je bil deležen skozi vse moje pogodbe na križarkah.”

O pretepu

Žiga se je pred kratkim vrnil domov in nekaj dni po prihodu doživel precej neprijetno situacijo, povezano z nasiljem. Skupaj s prijateljem sta namreč v prestolnici doživela fizični napad. “Neverjetno, kako nam tega ne uspe ven v Sloveniji preprečiti in zatreti! Ja, zelo neprijetna izkušnja. Ponovno sva s prijateljem doživela sovražni napad, in to ravno zdaj, po vrnitvi iz tujine. Ko sem se počutil že nekako varnega, me je doletelo spet nekaj zelo neprimernega in sem pravzaprav žalosten, da se v letu, ki ga pišemo, še vedno to dogaja. Vsekakor imam pomisleke glede lastne varnosti in pa na splošno glede varnosti drugih izpostavljenih družb. V tujini se človek preprosto zlije z okolico in niti najmanjšega občutka nimaš, da bi se kaj takega lahko zgodilo!”

V družbi legende

Žiga je na ladjah v vseh teh letih doživel in spoznal ogromno. Njegovo zadnje doživetje pa je bilo povezano s prepoznavno in priljubljeno televizijsko voditeljico Oprah Winferey. “Ker sem vodil postavitev nove ladje Holland America, katere obraz je sama Oprah, sem imel to čast, da je za svoj rojstni dan obiskala našo ladjo. Oprah Winfrey je medijski obraz Cruise line, za katerega sem delal v zadnjih treh mesecih. In tako smo gostili Oprah Girls Gateaway Cruise, kjer smo imeli 2.400 ponorelih oboževalk iz njenega pogovornega šova. Vsi poznamo Oprah, kot tisto gostiteljico pogovornih oddaj, ki preseneča z zastonjskimi hišami in avtomobili. No, tokrat je podarila svojim gostom v oddaji tudi zastonj križarjenje z nami,” navdušeno doda Žiga.

Cenjeno gostjo je pričakala vsa ladja in vse se je prilagodilo temu obisku. “Celotna ladja se je tematsko naravnala na Oprah in tako tudi moja trgovina: vsi naši produkti so bili umaknjeni in zamenjani s produkti Oprah, kot so knjige, kozarci, pižame in majice. V tridnevnem križarjenju mi jo je uspelo ujeti le dvakrat. Enkrat se je pojavila za goste in pripravila pižama party, drugič je obiskala trgovino in se mi osebno zahvalila za fantastično postavitev njenih produktov in skrb za njene goste. Sicer zelo preprosta gospa, z veliko mero dotikov, objemov, kar me je presenetilo, saj si tega za zvezdo njenega kova niti ne bi mislil.” To pa še ni vse. Žiga je prejel tudi povabilo na večerjo v njeni družbi.

Besedilo: MIMA // Fotografije: Primož Predalič, osebni arhiv

Priporočamo