Žiga Puconja (Big Brother) se junija spet zaposli na luksuzni križarki

Na delo na ladji ima lepe spomine (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
28. 4. 2015

Žiga Puconja, 29-letni Ljubljančan brez dlake na jeziku, je po tednu, v katerem je večina tekmovalcev dokončno odvrgla maske s svojih obrazov, moral zapustiti hišo Velikega brata. A kot pravi, se je njegova pot komaj dobro začela.

Njegova navzočnost v Sloveniji je bila pred odhodom v šov namreč bolj ali manj 'počitniške' narave, saj se je Žiga le nekaj tednov pred odhodom vrnil s sedemmesečnega dela na ladji. Za Žigom je razburljivo potovanje. Kot nam je povedal, se je za delo na ladji odločil lani, preden se je junija vkrcal na 280 metrov dolgo križarko Costa Fortuna.

"Odločil sem se, ker sem potreboval nov izziv, iskal pa sem tudi spremembo v življenju, je povedal Žiga, ki v tistem času v Sloveniji ni in ni našel zaposlitve. "Ker so me potovanja od vedno navduševala, sem hotel užitek povezati z delom," se spominja Žiga in dodaja, da je na ta račun videl dobršen del sveta. "Najprej smo pluli po severnih morjih (Baltik), potem Mediteranskem morju, kjer smo obiskali Španijo, Portugalsko in Maroko, pozneje pa smo se ustavili še na francoskih Karibih," je povedal Žiga in dodal, da je bilo plačilo za njegovo delo na ladji zadovoljivo, glede na razkošje 'brezplačnega' potovanja. "Na ladji sem delal kot svetovalec in prodajalec v t. i. Duty Free Shopu, v katerem smo prodajali drage ure, dišave, nakit iz diamantov in biserov ..." pojasnjuje Žiga in dodaja, da se na ladjo vrača že čez dva meseca. Kot nam je povedal Žiga, je za opravljanje dela na ladji zaposlen pri ameriškem podjetju, svojega statusa pa v prihodnosti ne misli spreminjati.

Ljubezen z ladje

Žiga, ki tudi v hiši Big Brotherja ni skrival navdušenja nad Tiborjem, pa priznava, da sta se med njegovim delom na ladji rodili kar dve ljubezni, s katerimi ima stik tudi danes. Ker pa se Žiga na ladjo vrača že junija, je z njegovo vrnitvijo povezana tudi želja, da bi se na ladji srečal vsaj z eno izmed dveh in obudil občutek preteklega leta.

ZOJA AHLIN

Značke: Žiga Puconja

Priporočamo