Žiga Puconja je na ladji spoznal Oprah Winfrey!

Ob obisku Bangkoka si je Žiga ogledal tudi največjega ležečega Budo. (foto: Osebni Arhiv) Osebni Arhiv
Vir: Lady
29. 3. 2019

Nekdanji tekmovalec resničnostnega šova Big Brother Žiga Puconja se je za nekaj časa vrnil v Slovenijo. 

Po nekaj letih dela na križarkah si bo zdaj nekoliko odpočil, saj je pripravlja nove projekte, ki se jih že zelo veseli. Žiga je šest let že povezan s plovbo po morju, a zdaj si je rekel, da je za nekaj časa le dovolj.

“Junija bo že kar dobrih šest let, odkar sem se prvič vkrcal na križarko in šel v svet. Dolga doba je bila, ko sem nekako prišel do nekega malega spoznanja, da bi se bilo mogoče dobro vrniti – domov. Sem ravno v nekem postopku velikega projekta v Sloveniji, to boste vsekakor še slišali in videli, tako da bom Ljubljančan za kar nekaj časa. (smeh) Si pa nikoli ne zapiram vrat in v srcu še ostajam pomorščak!” je povedal Žiga, ki se je pred štirimi leti prvič pojavil v resničnostnem šovu.

A želja po plutju ga je gnala nazaj, kljub napornemu delu. “Pravzaprav vsi nekako menijo, da je delo na ladji neskončni užitek. Da se tam cedita med in mleko. Ali po domače: pitje alkohola in sončenje na vsaki plaži. (smeh) Pa le ni tako. Delo je zelo intenzivno. Tudi samo okolje je precej intenzivno. So tudi zelo intenzivna pravila, ni vse postlano z rožicami. So dnevi, ko je treba delati od jutra do večera: po skoraj 13 ur in več, z vmesnimi odmori po 45 min za hrano. In so seveda dnevi, ko imaš cel dan prosto in uživaš svoj prosti čas s pohajkovanjem po pristanišču.

To delo ni za vsakogar

Glede na to, da delam v brezcarinski trgovini, imamo zakone, ko mora biti trgovina preprosto zaprta. To je za časa priveza ladje v določeni državi. A to še vedno ne pomeni, da imamo tisti dan prosto. Trgovino je treba na novo založiti z izdelki, urediti izložbe, skladišča ... Ni preprosto, je pa zabavno, si govorim. To delo ni za vsakogar, sploh če upoštevamo, da s sodelavci živiš in delaš nenehno skupaj. Nekako podobno kot v hiši Big Brotherja (smeh), kjer je 12 ljudi skupaj 24 ur, sedem dni na teden,” pove Žiga.

“Lahko bi rekel, da je tako, da imaš vse, pa v bistvu nimaš nič. Imaš brezplačno namestitev, hrano, potovanje ... Likajo, kuhajo in perejo ti. Nimaš pa svoje družine, ko jo najbolj potrebuješ in pogrešaš. Ne svojih prijateljev, ko ti je najbolj hudo.” Ampak so tudi dobri trenutki. Pred kratkim je recimo spoznal legendarno voditeljico Oprah Winfrey. “Oprah je medijski obraz Cruise line, za katero sem delal v zadnjih mesecih, in na njej je gostila 2.400 oboževalk svojega šova. To je bila res edinstvena izkušnja,” je še priznal Žiga.

Besedilo: MIMA // Fotografije: osebni arhiv

Priporočamo