Žiga Puconja odhaja za leto dni!

18. 7. 2015

Zgovorni Ljubljančan Žiga Puconja iz hiše Big Brother se natanko mesec dni po zaključku oddaje podaja na novo delovno mesto. Kot nam je povedal, se 19. julija namreč odpravlja na ladjo, kjer bo po lanski izkušnji, ko je delal v trgovini s prestižnimi urami na ladji, tokrat napredoval.

"Lahko rečemo, da sem se v Slovenijo vrnil kot na nekakšne počitnice. Z ladje sem se vrnil, preden sem šel v hišo Big Brother, zdaj pa grem nazaj," je povedal Žiga, ko smo ga povprašali o njegovih poletnih načrtih. Kot pravi, se zaradi fizičnega napada, ki ga je Žiga pretekli teden doživel na ulicah naše prestolnice, prihodnjega tedna, ko se odpravlja na ladjo Costa Deliziosa, že pošteno veseli. "Vračam se, ker sem se lani tam našel, veselim se svoje vrnitve. Pravzaprav pa mi veliko pomeni tudi to, da sem se tam počutil varnega pred nestrpnostjo ljudi, ki sem jo doživljal po šovu," je povedal in dodal, da se vse od tedaj na ulici ni več počutil varno. "V tujini tega ni, prav tako se s takšnimi stvarmi nikoli nisem srečal na ladji. Žal mi je, da kažemo tolikšno podporo drugačnosti – ena izmed takšnih stvari je tudi zmaga Pie – toliko je v Sloveniji še vedno homofobije. Tega občutka v tujini ni, še zdaleč pa ne na ladji, ko ljudje pridejo na počitnice," pojasnjuje Žiga, ki ga čaka pestro leto. Po tem, ko je lani obplul kraje na Baltskem morju, zaokrožil Mediteran, obiskal pa je tudi francoske Karibe, bi lahko rekli, da ga letos čaka še bolj zavidanja vredna trasa. "Letošnje poletje bom plul okoli Grčije, jeseni se bomo premaknili na Arabski polotok, zimo pa bomo preživeli na ameriških Karibih," nam je povedal Žiga, ki se ne veseli le enoletnega delovnega potovanja, temveč tudi ponovnega snidenja s sodelavko in tesno prijateljico s prejšnje ladje. "Prav ona me bo kot menedžerka tri mesece vodila skozi trening za asistenta menedžerja, saj bom tokrat napredoval," je še dodal.

Ljubezen ga čaka na ladji

Čeprav se je pred le mesecem dni govorilo o ljubezni, ki naj bi se rodila med Žigo in Mihom Hauptmanom iz oddaje MasterChef, nam je tokrat Žiga na vprašanje o tem, ali se bosta pogrešala, odgovoril s smehom. "Romance po oddaji so se rodile, priznam, ampak o tisti pravi, resnični ljubezni pa težko govorim. Mislim, da Mihu ne bo dolgčas," je povedal in dodal, da je tisto resnično pravo ljubezen začutil preteklo leto na ladji. "Tista prava, resnična ljubezen me še vedno čaka na bivši ladji (Costa Fortuna), ampak se mu počasi izteka pogodba, tako da se mogoče ujameva na moji novi – nikoli ne veš" je še povedal Žiga.

Kaja Milanič, foto: Primož Predalič, osebni arhiv

Značke: Žiga Puconja

Priporočamo