Žiga v Gostilni zelo motijo kadilci

9. 11. 2013 | Vir: Lea
Deli
Žiga Šinkovec

Med tistimi, ki jih moti pretirano kajenje, je tudi kuharski mojster Žiga, ki je bil nad to razvado še posebej alergičen v Gostilni. Žiga je nekadilec in ima za kadilske razvade zelo malo razumevanja.

Njegovo mišljenje je: "Enkrat sem se glede kajenje zapel z Martino. Veliko kadi, ampak mislim, da če se nameravaš dogovoriti za neko stvar, ne pomisliš najprej na čik in kavo, ampak se najprej dogovoriš, to zapišeš na list, potem pa greš lahko na čik."

Žiga meni, da je zelo grdo, ko kuharji kadijo, ampak tudi sam je šel kdaj v kadilnico, da je bil na tekočem, kaj se tam pogovarjajo:

"Ker notri se dejansko nič ne pogovarjajo, zunaj se. Sicer pa kajenje v ustvarjalnem in delovnem procesu zmanjša storilnost. Misliš samo na kajenje, kdaj boš šel spet na čik. Ne na vsako uro, na vsakih 20 minut hodijo, ves čas so na čiku. Toliko cigaret, kot se je tam pokadilo, se jih ni nikjer, to jih je bilo tudi po 30 na dan! Če tako delajo po restavracijah, potem imajo zelo veliko neefektivnih ur," meni Žiga in dodaja še:

"Če prideš delat, delaj. Sploh pa v gostinstvu, kjer moraš imeti brbončice bolj občutljive. Če pokadiš cigareto, ne boš zaznal malenkosti. To zelo vpliva na okus. Nikotin in katran, ko ju potegneš skozi usta, ti dejansko zažgeta jezik in potem ne čutiš razlike med na primer tremi siri, kateri je bolj pikanten."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord