Žiga Verk pred kamerami z očetom

6. 5. 2016

Zadnjih nekaj mesecev je bilo za 20-letnega igralca Žigo Verka še posebno pestrih. Po tem, ko se je pred nekaj leti s prijateljem kot plesalec udeležil šova Slovenija ima talent, za tem z vlogama nastopil v filmih Gremo mi po svoje 2 ter Vloga za Emo, se je celjski mladinski igralec spet podal pred kamere.

Nadarjeni igralec je zaradi strahu pred višino na vrhu stolpnice otrpnil, zato so morali prekiniti snemanje filma.
Dvakrat razprodana premiera

Pred nekaj meseci so v okviru Vocal BK studia končali snemanje romantične drame Zadnji krog, v kateri je zaigral skupaj z očetom. Žiga je bil do zdaj vedno navajen, da je pred kamere stopil skoraj brez treme, saj je prizore prej dobro proučil in se naučil besedila. Tokrat pa ga je bilo neizmerno strah, saj se je njegov oče v igralske vode podal prvič.

"Ko sem izvedel, da bo v filmu zaigral tudi oče, sem se prestrašil. Nikoli še ni igral in priznam, da nisem imel občutka, kako bo zadeve izpeljal. Pred začetkom me je bilo zelo strah, da oče svoje vloge ne bo dobro odigral. Kljub smešnim prigodam, ko si nikakor ni mogel zapomniti besedila in si ga je na koncu moral napisati ter ga prebrati, sem bil nanj zelo ponosen. Svojo vlogo je odigral z odliko!" Zgovorni Celjan nam je zaupal, da je vesel podpore staršev: "Najbolj na svetu sem hvaležen, da imam takšne starše. Mama in oče sta me že od malega v vsem podpirala in tudi, ko sem se odločil, da želim v igralske vode, sta mi stala ob strani. Mami mi je velikokrat dajala nasvete, kako naj se lotim kakšne vloge, oče pa mi je bil predvsem v moralno podporo. Smo res povezana družina in želim si, da tako tudi ostane."

Premagal ga je strah pred višino

Med snemanjem zadnjih kadrov za film pa je nastala težava: "Čeprav sem pogumen fant in se skoraj ničesar ne bojim, nastane težava, ko je treba katerega od kadrov posneti nekje visoko med oblaki, saj se bojim višine. Tokrat skoraj nismo bili tako zelo visoko, vendar me je že vrh stanovanjskega kompleksa Situla v Ljubljani oviral pri snemanju. Preden smo se lahko lotili dela, sem kar nekajkrat doživel napad panike, na kar nisem niti najmanj ponosen. Snemanje je bilo zaradi mene treba prekiniti. Čisto človeško, pa vendar si želim, da se to ne bi več ponovilo."

Mladi bi morali narediti več za svoje sanje

Ekipa pa se je v zadnjih tednih odpravila na turnejo po slovenskih šolah. Mlade želijo spodbuditi k uresničevanju njihovih sanj. Obiskali so že Osnovno šolo Ljubečna, Blaža Kocena Ponikva, Srednjo šolo Sevnica, Srednjo šolo za hortikulturo in vizualno umetnost Celje ter Šolski center Velenje. V kratkem se odpravljajo tudi v Maribor in okolico. Žiga želi, da bi po njegovi poti stopalo čim več mladih: "Želim si, da bi mladi več gradili na svojih sanjah. Vse preveč je takšnih, ki prehitro obupajo. Treba si je zastaviti cilje in si prizadevati, da bodo uresničeni ne glede na vse. Kjer je volja, je tudi moč in posledično pot, po kateri je treba graditi svoje sanje. Če ima človek voljo, lahko uresniči vse."

Dvakrat razprodana premiera

  • Film, ki prikazuje življenjsko pot mladega, perspektivnega športnika in težave, s katerimi se na tej poti srečuje, je že v prvih tednih predvajanja požel ogromno pohval. Že premiera, ki je potekala v mestnem kinu Metropol v Celju, je bila kar dvakrat razprodana. Udeležili sta se je tudi Maja Martina Marljak in Ana Grasselli.

Tekst: Nina Golub, foto: osebni arhiv

Značke: Žiga Verk