Zimska grozljivka Valerije Verhovnik

Valerija Verhovnik (foto: revija Lea) revija Lea
Vir: Lea
5. 2. 2014

Nekdanja udeleženka šova Kmetija išče lastnika Valerija je v teh nič kaj prijetnih zimskih dneh vidno zaskrbljena. Delavno gospodarico, kmetico Vale, kakor si sama pravi, je zimska narava na ekološki kmetiji v osrčju Tolmina z imenom Naš raj popolnoma presenetila.

No, bolje rečeno ne le Valerije, ampak kar polovico Slovenije. Vreme je naredilo svoje in, kakor je zapisala na svojem profilu za Facebook, pošteno ponagajalo tudi njej, da je morala dnevne načrte za kakšen dan zaradi ekstremnih zimskih vremenskih razmer popolnoma spremeniti.

Naš raj

"Brez elektrike že dva dni, do živali le peš, vse se lomi. Grozljivo!" je bila jasna Vale, ko je številne prijatelje obvestila o stanju na kmetiji. Pa nadaljevala:

"Vinko je ob štirih zjutraj začel plužiti deset kilometrov stran od nas. Ob devetih zjutraj je priplužil do nas. Zdaj je splužil še cesto do vseh živali. Mi pa že od sedmih zjutraj kidamo sneg. Vmes je še dve uri deževalo, ampak je hvala ne vem komu zdaj nehalo. Če želi kdo drsati, vabljeni! Prosim, ne sprašujte več ne­umnih vprašanj, zakaj morajo imeti naši kmetje take hude traktorje. Če jih Metod, Simon, Vinko in Peter ne bi imeli, bi bili mi odrezani od sveta," je bila jasna.