Življenje Blaža Janca na Poljskem: Razveselilo ga je presenečenje njegove punce!

Življenje Blaža Janca na Poljskem: Razveselilo ga je presenečenje njegove punce! (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
4. 2. 2018

Slovenski rokometni reprezentant Blaž Janc je pred meseci dres aktualnega slovenskega prvaka Celja Pivovarne Laško zamenjal za vrste aktualnega evropskega prvaka, poljskega Kielca. Tam je vse od prihoda spletel že številna prijateljstva, pred časom pa ga je za rojstni dan presenetila tudi njegova Zala.

Par namreč živi ločeno, in medtem ko Blaž igra na Poljskem, njegovo dekle Zala pridno študira v Ljubljani. Čeprav je med njima kar nekaj kilometrov, pa ga je lepotička presenetila za njegov 21. rojstni dan.

"Prvič sem rojstni dan praznoval v tujini. Bilo je super, na Poljsko je prišla tudi moja punca Zala, ki sicer študira v Sloveniji, zato nisva bila kaj dosti skupaj. Tako je bilo res super," nam je zaupal rokometaš, ki je sicer praznoval tudi v družbi klubskih kolegov, ki prihajajo z območja nekdanje Jugoslavije: "Bili smo na večerji z Balkanci, če se lahko tako izrazim. Malo smo se podružili in proslavili moj rojstni dan." Ker rokometaš obožuje presenečenja, je bil daril še prav posebej vesel. Kot nam je zaupal, je bilo prav vsako nekaj posebnega, zato jih bo ohranil v lepem spominu. "Zala me je razveselila s tem, da je prišla na Poljsko, domači pa tudi z darilom in čestitkami," je povedal Blaž, ki se mu je tako izpolnila velika rojstnodnevna želja.

Na Poljskem namreč pogreša prijatelje, družino in dekle, poleg tega pa odlično kuho, ki jo je deležen doma. "Tako pač je. Sem se pa zdaj že navadil in mi je super," nam je zaupal Brežičan, ki bi vse poljske dobrote brez omahovanja zamenjal za slovensko kuhinjo: "Moji najljubši jedi sta dve, in sicer sarma ter krvavica z zeljem. To sem si tudi zaželel, da me čaka, ko pridem domov."

Besedilo: Nika Arsovski // Fotografije: Helena Kermelj

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story3/2018

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 3/2018

Story 3/2018, od 18. 01. 2018