Zmago Jelinčič Plemeniti: Hčerko peljal na iransko razstavo

Starejša hčerka Zmaga Jelinčiča Aleksandra Tisa velja za pravo umetnico, seveda pa njen očka poskrbi, da se izobražuje tudi po razstavah in muzejih.
 (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lea
25. 2. 2013

Zmago Jelinčič Plemeniti se od večine drugih politikov razlikuje predvsem po splošni razgledanosti. Seveda želi, da bosta tudi njegovi hčerki Aleksandra Tisa in Aleksija Iris pravi svetovljanki, ko odrasteta, zato ni čudno, da ju že zdaj vodi v muzeje, na razstave in druge kulturne prireditve.

Tako je bilo tudi pretekli teden, ko je Zmago peljal Aleksandro Tiso po šoli še v Lutkovno gledališče v Ljubljani, kjer je potekala razstava Teden iranske kulture in umetnosti. Zmago nam je zaupal: ''Aleksandra Tisa si je z največjim veseljem in zanimanjem ogledovala, kako priznani iranski umetniki tradicionalnih umetnosti izdelujejo svoje izdelke. Najdlje se je zadržala pri mojstru kaligrafije, ki je v jeziku farsi (iranski jezik)  izpisal njeno in sestričino ime, kar je z veseljem sprejela in odnesla domov. Poleg tega se je dolgo zadržala pri slikarju, ki je slikal miniature s tankim čopičem, ki je imel samo eno dlako. Na razstavi sva se zadržala skoraj dve uri, potem pa vsa polna vtisov odšla domov."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri