Zmago Jelinčič: Vila dobiva realno podobo!

Zmago Jelinčič: Vila dobiva realno podobo! (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Nova
3. 4. 2017

Pred leti smo v reviji Nova na dolgo in široko spremljali gradnjo primorske vile nekdanjega poslanca Zmaga Jelinčiča, ki je le korak od Kopra, v naselju Žusterna, kupil posestvo ter začel graditi družinsko vilo.

Zmagovi načrti, da se bo na stara leta preselil na Obalo, so se za nekaj let ustavili, saj – kot je sam pojasnil v eni od slovenskih revij – so njen začetni gradbeni zagon ustavile določene institucije, ki so začele podrobno preiskavo v povezavi z nakupom posesti.Očitno so se zadeve tokom let spremenile in uredile, Zmago pa je vložil nov kupček evrov, saj podoba primorske vile dobiva arhitekturno podobo, zarisano po načrtih enega od slovenskih birojev. Pred dnevi smo obiskali naselje Žusterna in se na lastne oči prepričali, da dela potekajo, kar so nam zaupali tudi bližnji Jelinčičevi sosedi

Vila

Vila je končno dobila podobo, saj je postavljena in zastekljena z vseh strani, iz nje pa se ponuja res sanjski pogled na Koprski zaliv, ki v ospredju ponuja živo sliko Kopra. Opazili smo, da so gradbeni stroji zarisali pot do hiše ter že opravili izkop jame za bazen ob hiši.

Kot zanimivost dodajmo, da je Jelinčičeva nepremičnina v zadnjih dneh pridobila dodano vrednost, saj se je pred dnevi zaprla obalna cesta med Koprom in Izolo, ki jo je sam Zmago pozdravil z besedami za Siol.net: "Obalna cesta bi se morala za promet zapreti že pred 40 leti. Takrat je bila celotna Jadranska obala tudi last Slovencev, dokler nam niso Hrvati ukradli celotne Istre. Danes smo pridobili desetino slovenske obale. Če pogledamo, koliko obale je mogoče izkoristiti za turizem, pa smo jo dejansko pridobili 30 odstotkov."

Alojz Petrovčič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri