Zmagoslavje za Tanjo Žagar

Tanja Žagar je s soplesalcem Arnejem Ivkovićem navduševala iz oddaje v oddajo. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
5. 6. 2019

Nepozabne plesne točke, solze veselja in tu in tam tudi solze žalosti, bleščeče obleke ter razgaljena telesa so zaznamovali tretjo sezono priljubljenega šova Zvezde plešejo, v katerem je slavila glasbenica Tanja Žagar, ki je skupaj s profesionalnim plesalcem Arnejem Ivkovičem prejela najbolj zaželeno lovoriko – plesni globus.

Čeprav je na koncu vse skupaj delovalo, kot da imajo zvezdniki ples v malem prstu, ni bilo tako, saj so vsi trije finalisti – Špela Grošelj, Miha Zupan in Tanja Žagar – do zadnjega plesa tako garali in pilili svoje zaključne mojstrovine, da so od sodnikov prejemali celo čiste desetke, poleg tega pa je tu in tam pritekla tudi kakšna solzica. Pričakovano pa je bila zadnja, 11. oddaja, prava paša za oči, sploh ker so vsi trije finalisti opravili 'popravni izpit', namreč, še enkrat so morali odplesati tisti ples, za katerega so sodniki določili, da je bil najslabše izveden v vseh oddajah.

Šaljivi, a hkrati tudi resni sodniki (Katarina Venturini, štirikratna svetovna prvakinja in lastnica plesne šole, Nika Ambrožič-Urbas, modna oblikovalka in kreativna direktorica, Andrej Škufca, štirikratni svetovni prvak in plesni sodnik ter Lado Bizovičar, TV voditelj, igralec in komik) so po tehtnem premisleku dali svoje ocene, z glasovi gledalcev pa sta se od treh parov v superfinale prebila Tanja Žagar in Miha Zupan, ki sta sicer pri sodnikih osvojila vsak po 39 točk, kar pomeni, da je na tretjem mestu s 36 točkami pristala glasbenica Špela Grošelj, ki je dejala, da je počaščena, da je bila del te tretje sezone ter da se je marsikaj novega tudi naučila.

Ne nazadnje pa je bila še kako vesela, da je prišla do konca, saj je takšen rezultat tudi pričakovala. Svoje plesne mojstrovine je pokazala z Mihom Peratom, ki je sicer najuspešnejši plesalec spektakla Zvezde plešejo, saj je v prvi sezoni prišel v finale, v drugi pa z zvezdo Natalijo Gros osvojil plesni globus.

Napeto v superfinalu

V drugem delu šova sta oba superfinalista, Tanja Žagar in Miha Zupan, odplesala še ples na glasbo po lastnem izboru. Lahko bi rekli, da je bil to plesni 'crème de la crème'. Miha in Maja sta se v izjemni točki, ki je premikala meje mogočega, zavrtela na pesem Hall of Fame, ki jo izvaja zasedba The Script. Vse skupaj pa so dopolnili še Mihovi prijatelji, ki so skupaj zaokrožili celotno zgodbo z izjemnim sporočilom. Nato sta sledila še Tanja in Arnej, ki sta za zadnjo točko izbrala kombinacijo dveh plesov. Najprej sta se čustveno in dramatično zavrtela na balado Shallow, nato pa sta svojo točko nadgradila s hitrejšimi ritmi – sambo, kar je navdušilo tako sodnike kot tudi gledalce v studiu, ki so jima namenili stoječe ovacije. Enako kot Mihi in Maji.

Oba para sta navdušila tako sodnike kot gledalce, veliko zmagovalko tretje sezone šova Zvezde plešejo pa so na koncu izbrali gledalci. Ti so s svojimi glasovi več točk podelili energični Tanji Žagar, ki je bila ob končnem rezultatu in zmagi presrečna. “Srce mi razbija, solze sreče tečejo in noro sem vesela. Tudi zaradi Arneja, ki se je trudil z mano na tej poti do zmage. Presrečna sem!” je takoj ob razglasitvi za Pop TV povedala zmagovalka Tanja, ki je navduševala iz oddaje v oddaje, kar so, kot kaže, opazili in nagradili tako sodniki skozi vseh 11 oddaj kot na koncu še ljudstvo, Žagarjeva je s plesalcem Arnejem preživela neprecenljive ure plesa in seveda smeha. Tega pri Tanji, kot že vemo, nikoli ne zmanjka.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: osebni arhiv