Zmagovalci Melodij morja in sonca so Jazz Station

Jazz Station niso računali na zmago, a so vseeno dobrovoljni prišli domov. (foto: Jasmina Hasković) Jasmina Hasković
Vir: Govori.se
29. 6. 2009

Kranjska zasedba Jazz Station, ki je marsikomu postala znana šele po tem, ko so njihovo skladbo Delam, kar se ne sme sprejeli na festival Melodije morja in sonca, je slavila zmago.

Poleg Janeza Bončine Benča in Majde Arh na letošnjem 31. festivalu MMS skorajda ni bilo prepoznavnih imen slovenske glasbene scene. A kranjski zasedbi Jazz Station se bodo zdaj odprla vrata v glasbeni svet Slovenije, saj je zmaga na festivalu tisto, kar so si glasbeniki najbolj želeli. "Kot že ime zasedbe pove, je skladba obarvana s povsem džezovskim prijemi, v njej pa je čutiti pridih poletja in verjetno je bilo tudi to tisto, kar nam je prineslo zmago," nam je zaupal basist skupine Toni Humar, še vedno nekoliko utrujen od proslavljanja zmage po tekmovanju. "Prave proslave sicer še ni bilo, le nekoliko smo posedeli, saj še nismo dojeli, da smo dejansko zmagali," je bil še vedno nad zmago nekoliko presenčen Humar, čeprav pravi, da so  od vsega začetka zaupali v skladbo.

Nagrado za najboljši stil je dobila Majda Arh, za najboljšo izvedbo pričakovano Benč, najbolj obetavni mladi izvajalec pa je postal Mitja Jahn.

Zmagovalno skladbo Delam, kar se ne sme zasedbe Jazz Station lahko poslušate tudi na našem spletnem portalu, skupina pa jo bo seveda predstavljala tudi na svojih nastopih, ki jih že do zdaj ni manjkalo.