Zmagovalec Bara Sandi Jug: "Želim imeti butično gostilno."

Zmagovalec Bara Sandi Jug: "Želim imeti butično gostilno." (foto: Aleš Rod) Aleš Rod
6. 1. 2019

Po dolgih 18 tednih trajajočega resničnostnega šova Bar, s katerim so imeli v letošnji sezoni njegovi ustvarjalci nemalo težav, so gledalci končno dočakali razglasitev zmagovalca. Zmagovalec letošnje sezone Bara je postal 30-letni Štajerec Sandi Jug iz Poljčan.

Finalni večer

V finalnem večeru letošnjega Bara se je v njem zbralo precejšnje število ljudi, kar so bile do samega finalnega večera zgolj pobožne želje organizatorja tega resničnostnega šova. Letošnji Bar na žalost ni bil obiskan v tolikšnem številu, kot bi si verjetno marsikdo želel, a bojda so v njem sprejeli okoli 43.000 naročil. Ali je to veliko ali ne, smo ugibali tudi nekateri zbrani novinarji, ki nam ni bilo ravno razumljivo, kaj naj bi ta številka, ki so jo izpostavili, natančno pomenila. Bolj zanimivo bi bilo namreč izvedeti, koliko je bilo prometa oziroma kolikšen je bil celoten izkupiček letošnjega Bara.

Ob prihodu v Bar, malo pred prenosom oddaje Bar v živo, je bilo ozračje v njem že precej veselo. Nekdanji tekmovalci letošnjega Bara ter preostali obiskovalci oziroma bolje napisano podporniki oziroma navijači finalistov, so glasno navijali in praznili kozarce.

Finalisti počasi zapuščali »zmagovalni« oder

Sandi, Matej, Kristian, Katarina, Tea in Srečko so postrojeno sedeli na svojih sedežih in počasi drug za drugim zapuščali »zmagovalni« oder. Kot prvi ga je moral zapustiti Srečko, za njim je morala oditi Katarina, Katarini se je kmalu pridružila na navijaški tribuni še Tea in s tem so kot finalisti na odru ostali le še Sandi, Matej ter Kristian.

V tem delu je postala celotna zadeva malce bolj napeta in zagotovo je Sandi s svojo čustvenostjo močno izstopal. Vseskozi so bile pri njem prisotne solze, ki jih nikakor ni mogel skriti. Ko je prejel še pismo svoje mame, ki v Bar zaradi svoje bolezni ni mogla priti, so solze dobesedno pričele teči po njegovem obrazu in ob tem v Baru ni ostal ravnodušen praktično nihče.

Po odhodu Kristiana je bil do razglasitve zmagovalca le še korak in kaj kmalu je sledila razglasitev zmagovalca, ki je po pričakovanjih postal Sandi Jug.

Sandi Jug po zmagi

»Definitivno bom večino prejete denarne nagrade dal na varno do takrat, ko bom odprl svoj lokal oziroma svojo gostilno, kar je že dolgo moja želja. Nekaj bom dal tudi svoji družini in prijateljem, ki so mi nosili v Bar dobrine in sem jim zaradi tega dejansko dolžen. Del denarja bo šel tudi za dopust z mojo drago Aljo, s katero nisva sicer dolgo skupaj, a mislim, da je to tista prava ljubezen, ki bo trajala. Del denarja bom dal tudi Gregorju, z njim sva se dejansko povezala že na začetku samega šova in si stala vseskozi ob strani.«

Sandi se vrača k mami

Sandi bo sedaj ponovno živel skupaj z mamo. »Mama ima težave s hrbtenico in kolki  ter je zaradi tega omejena z gibanjem. Zelo težko gre na daljšo pot.« Ravno zaradi zdravstvenih težav mama Sandija ni prišla podpirat v Bara, temveč je zanj navijala ter ga podpirala ob gledanju neposrednega televizijskega prenosa in mu v ta namen poslala tudi pismo, ki je Sandiju na obraz priklical kar nekaj solza.

Sandijevi načrti za prihodnost

Sandi bo sedaj svoj čas namenil predvsem svoji punci Alji ter vsem svojim bližnjim. Zatem pride na vrsto velika zabava za vse prijatelje in podpornike v gostilni v Poljčanah, kjer je Sandi delal do samega odhoda v Bar in v katero se sedaj tudi vrača na svoje staro delovno mesto. Kasneje si želi, da bi lahko odprl svojo gostilno nekje na štajerskem koncu, v kateri bi lahko poskrbel za potešitev gurmanskih želja svojih gostov. »Želim imeti butično gostilno z desetimi mizami, kjer se bo lahko dejansko pokazala moja eleganca in moja profesionalnost.«

Sandi je ob koncu šova zelo vesel za celotno izkušnjo, ki jo je doživel s svojim sodelovanjem v resničnostnem šovu Bar. Hvaležen je za slehernega podpornika, saj brez njih ček za 50.000 evrov ne bi šel v njegove roke.

Besedilo in foto: Aleš Rod