Zmagovalec Kmetije, Franko Bajc, žrtev spletne prevare

V zadnji sezoni šova Kmetija je 50 tisoč evrov osvojil simpatični Franko Bajc, ki je v finalnem in napetem dvoboju premagal povratnika Denisa Toplaka. (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
13. 7. 2019

Te dni se je na družbenih omrežjih ter na nekaterih spletnih straneh pojavila novica, da naj bi simpatični Franko Bajc v eni izmed spletnih igralnic zaslužil več kot pol milijona evrov ter da po novem vozi BMW, kupuje draga oblačila ter da živi kot kralj.

V zgodbi o vrtoglavih zaslužkih, ki se oglašuje na facebooku (slika spodaj), so celo dodali nekaj njegovih osebnih fotografij s konji ter navedli njegove odgovore oziroma izjave, kako je prišel do denarja in kako sedaj živi svobodno kot ptica ...

Ker se nam je zdela zgodba precej nenavadna, smo vse skupaj preverili pri zmagovalcu Kmetije, Franku Bajcu, ki nam je v prijaznem telefonskem razgovoru zatrdil, da gre za spletno prevaro in zlorabo njegovih osebnih podatkov ter da s tem nima prav nič ter da je vse skupaj ena velika laž.

Franko nam je še dejal, da so medtem že ugotovili, da gre pri tem za podjetje, ki ima IP v Ameriki, vse skupaj pa je preusmerjeno v Slovenijo. Simpatični mladenič je na koncu še dejal, naj ljudje ne nasedajo tej informaciji, saj, kot je že povedal, gre za prevaro.