Zmagovalec Popevke Alex Volasko zapušča Slovenijo

Zmagovalec Popevke Alex Volasko zapušča Slovenijo (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Lady
10. 10. 2018

26-letni Alex Volasko je eden izmed tistih glasbenikov, ki ga na domači glasbeni sceni spremljamo že kar nekaj let. 

Med odskočnimi deskami lahko zagotovo štejemo njegov nastop, ki se je zgodil pred petimi leti na Melodijah morja in sonca, kjer je s skladbo Tam na obali prejel nagrado za najboljšega debitanta. In od takrat se je do danes povzpel vse do zmage na Popevki 2018.

A to ni edina njegova zmaga. Leta 2016 je namreč kot prvi postal zmagovalec glasbenega festivala Poprock v sklopu Dnevov slovenske zabavne glasbe na RTV Slovenija. In takrat je imel podobno tremo, da o težavah, ki jih je imel pred festivalom, niti ne govorimo. “Ojej, res je bila katastrofa. Takrat in danes. Niti v sanjah si nisem predstavljal, da bom končal v finalu oziroma da bom prvi. Tudi letos sem bil napet, živčen, mislil sem, da me bo konec, da o obleki, ki je do nastopa še nisem imel, niti ne govorim. Ne vem, kaj je s temi generalkami, kot kaže, so moj veliki križ,” nam za uvod pove Alex Volasko, ki priznava, da ni verjel, da bo znova zmagal, sploh ker je bil prepričan, da je na generalki razočaral tako sebe kot tudi vse druge.

“Na koncu sem šel vseeno na oder, saj sem bil prepričan, da nimam kaj izgubiti,” je še povedal glasbenik, ki ga po popevki čaka nekoliko nepredvidljivo življenje, saj se odpravlja v tujino s trebuhom za kruhom.

“Rad bi sledil srcu, zato odhajam v sosednji, avstrijski Gradec, kjer se bom prepustil priložnostim, ki me čakajo. A ker imam v Sloveniji še nekaj projektov, se bom nekajkrat na mesec vračal domov. Definitivno pa čez glasbo ne bom naredil križa. Še vedno bom ustvarjal glasbo – nekomu se bo ježila koža, drugim lasje. Nekateri bodo radio ugasnili, drugi pa navili do najvišje glasnosti,” je bil ob tem iskren Alex, ki se je za hipec – glede na to, da sva se pogovarjala prav v času festivala – ozrl še na popevke, o katerih je povedal, da imajo pri njem prav posebno mesto, saj je ob njih odraščal in jih hkrati tudi prepeval. “Že v osnovni šoli so me postrani gledali, saj sem v šolo večkrat prinesel album Belih vran in Mladih levov … Ja, bil sem čuden otrok, ki je rasel s popevkami,” je razkril Alex Volasko, ki mu želimo polno uspeha v sosednji Avstriji, kamor se odpravlja že kmalu.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: Igor Zaplatil

Priporočamo