Znana voditeljica o tem, kako je ostala brez službe, res ji ni bilo lahko, a ostaja pokončna

Znana voditeljica o tem, kako je ostala brez službe, res ji ni bilo lahko, a ostaja pokončna (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
17. 3. 2021

Vedno je veljala za dekle brez dlake na jeziku, tudi ko gre za njeno počutje.

Zdaj pa je Tanja Kocman na družbenih omrežjih delila osebni zapis. V njem je opisala, kako je pred enim letom ostala brez službe in kako se je ob tem počutila. Zapisala je še, da sta bili zanjo zadnji dve leti (izgubila je očeta) težki.

"Danes mineva eno leto od začetka konca. In s tem istočasno od začetka novega začetka. Pisal se je petek, 13.3. In poslana sem bila domov. Iz službe. Za nedoločen čas. Z zelo jasnim priokusom, da se jim je razlog za pošiljanje domov podaril prej kot so si sami znali naglas upati, da bi se. In celo - semi legalno. Brao.  Veste. Vedno sem verjela v zgodbe z razlogom. Tudi svoje. Predvsem svoje. In, ko sem slišala za ta virus in 14 kritičnih dni ... sem za sekundo menila, da je začasno. A potem sem se spomnila, kje sem. Kdo sem. S katerim naglasom in glasom in genitalijo sem. In vedela sem," je zapisala Tanja.

Dodala je, da je korona marsikaj, predvsem pa krasen izgovor za šibke delodajalce. "In skupaj (ne z njimi) smo dali že ogromno skozi. Čeprav se vam mogoče ne zdi, da skupaj, a je bilo. Ker tu nismo ‘znani’, ki zaslužimo milijone in drugi. In tudi, če vam gremo na živce - prisežem, da vam država za nas ne jemlje dodatnega davka," je bila odločna Tanja. 

Na koncu je še zapisala, da je v dveh letih izgubila veliko - več, kot je pripravljena povedati sebi, kaj šele drugim. In kot verjetno marsikdo med nami. Pomembno se ji zdi, da ne tekmujemo v bolečini, ampak to, da se skupaj borimo. "Da malo vdihnemo preden napademo. Da se ne izgubimo, medtem ko izgubljamo. Ker niso vsi porazi dokončni, temveč so samo opozorilo na to, da si zaslužimo zmago. Leto dni nazaj so mi dali vedeti, da si za 7 let trdega dela in cele sebe ne zaslužim niti besede hvala," je dodala in še zapisala, da je vesela, da 12 mesecev kasneje uresničuje sebe. "Biti človek ne boli. Tudi ne poslovno," je odločna Tanja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tanja Kocman (@tanjakocman)

Priporočamo