Znane Slovenke pri zamenjavi gum zaupajo strokovnjakom

20. 3. 2019 | Vir: Lady
Deli
Znane Slovenke pri zamenjavi gum zaupajo strokovnjakom (foto: Sh)
Sh

Kadar sedemo za volan, mora biti varnost na prvem mestu. 

Pri tem je še kako pomembna tudi obutev našega osebnega avtomobila, ki jo v teh dneh lahko zamenjamo za poletno. Vsega tega se še kako zavedajo znane Slovenke, ki smo jih povprašali, kako blizu so si z zamenjavo pnevmatik.

Pia Pustovrh

“Počeno pnevmatiko bi znala zamenjati, ampak bi vseeno poklicala asistenco, ki je del mojega avtomobilskega zavarovanja. Hitreje in bolj preprosto bi bilo. (smeh) Sicer pa avto preobujem dvakrat na leto in mu privoščim dobre pnevmatike, saj s tem sebi zagotovim večjo varnost na cesti. Če dame ne varčujemo pri nakupu svoje obutve, ne vem, zakaj bi pri nakupu dobrih pnevmatik ali pri 'obuvanju' avtomobila v sezonske pnevmatike. Varnost je na prvem mestu.”

Ema Kurent

“Gum nikoli ne menjam, vedno imam zimsko-letne. To je daleč najbolj enostavno, čeprav mi vulkanizer vedno svetuje, naj jih menjam. Sama gum seveda ne znam zamenjati, na srečo mi kaj takega nikoli niti poskušati ni bilo treba. Tudi napihniti jih ne znam ali nafilati – kako se že reče? Kar se skrbi za avto tiče, ga znam natankati in doliti vodo za brisalce, to pa je tudi vse.”

Eva Boto

“Ravno o tem sem razmišljala pred nekaj dnevi, saj se nam zaradi zdajšnjega vremena gume veliko bolj obrabljajo. To je zdaj slišati, kot da se zelo spoznam na pnevmatike in njihovo obrabo, a se ne. (smeh) Sicer pa sem glede teh stvari zelo skrbna (beri: moj oče je skrben), saj vsakič, ko je treba zamenjati gume, poskrbi za to. Pri tem, priznam, sem tista tipična ženska, ki je te stvari nekako ne zanimajo najbolj. Sploh si nočem predstavljati, da bi morala kdaj na poti zamenjati gumo. Verjetno bi kar očeta poklicala … ’atanova’ princeska, bi rekli na Koroškem. (smeh)”

Anabel

“Izpit za avto imam le slabo leto, zato še nisem tako vestna, kar se tiče zamenjave gum. Imam pa srečo, da moj ati obožuje jeklene konjičke in mi pomaga ter svetuje. Njemu je to res v veselje, jaz pa se še učim. Dvomim, da bi znala sama zamenjati pnevmatiko. Bi se pa znašla in osvojila kakšnega mladeniča, da mi jo pomaga zamenjati. (smeh) Ker sem zaradi nastopov po Sloveniji veliko na cesti, pa moram povedati, da avto redno čistim in sem verjetno ena izmed redkih punc, ki ima svoj avto čist od znotraj in tudi od zunaj. (smeh)”

Maja Založnik

“Vsako leto, ko je treba, zamenjam gume. Navadno sem kar jaz tista, ki skrbi za avto, da je vedno urejen, čist in opran. Seveda ga tudi umažem in imam vse mogoče stvari v njem, sploh ker smo ženske take, da mamo v avtu skoraj pol omare. (smeh) Kakorkoli, poskrbim, da so gume zamenjane pravočasno. Sama jih še nisem nikoli menjala, tako da niti ne vem, ali bi znala.”

Alenka Gotar

“Kot izredno hitra voznica, ki je veliko na cesti, se zavedam, da je imeti dobre gume, primerne letnemu času, ena najpomembnejših stvari. Gume morajo biti kakovostne, a vseeno gledam na ceno. Zelo pomembno mi je tudi, da zaupam vulkanizerju, ki skrbi za moj avto, da najde idealno ravnotežje med kakovostjo in ceno gum za moj stil vožnje. Ko sem nekje zadovoljna, potem ostanem zvesta firmi dolga leta. Tako en avto vozim že leta v Šentjur k Muleju, da ga preobujejo, čeprav je daleč od mojega doma, drug avto (škodo) pa obvezno peljem vedno k Škerjancu v Domžale. Sicer pa sama gum ne znam zamenjati, sem pa že imela gumidefekte, in ko so mi prijazni ljudje priskočili na pomoč, smo se ob zamenjavi gume sijajno zabavali. In tako je vsaka nesreča malo manj žalostna.”

Eva Breznikar

“Odkar imam terenca, priznam, da za avto skrbim lepše kot prej. Gume redno menjam, saj živim na precejšnji nadmorski višini. Varnost dajem na prvo mesto, zato tudi ne izbiram gum glede na najcenejšo možnost, ampak mi mehanik vedno dobro svetuje. Zato zadovoljna zamenjavo gum prepuščam strokovnjakom. Raje kakšna kavica in cunjica manj in boljše gume kot pa obratno!”

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: Tibor Golob, Marko Maag, Igor Zaplatil, Primož Predalič, Helena Kermelj, Matjash Fartek, Shutterstock