Znane Slovenke rade kampirajo!

Znane Slovenke rade kampirajo! (foto: Hotel Falkensteiner, Club Funimation Borik, osebni arhiv, Bor Slana) Hotel Falkensteiner, Club Funimation Borik, osebni arhiv, Bor Slana
Vir: Lady
24. 8. 2017

Si predstavljate, da v pločevinki najdete polža lazarja ali pa da vam na šotor pade drevo? Ali pa, da spite pod milim nebom v viseči mreži tik ob morju in uživate v stiku z naravo?

Kampiranje ima več plati, a so vse lepe, pravijo naše znane Slovenke, ki rade kampirajo in si tak dopust vedno znova želijo, saj imajo nanj lepe in zabavne spomine.

Tara Zupančič: Spanje pod milim nebom in svoboda

Voditeljica oddaje Zvezde plešejo je zdaj spet za voditeljskim pultom oddaje Pop In, sicer pa rada kampira, seveda s svojim novim fantom Tomijem Megličem, pevcem skupine Siddharta. "Kampiranje je preprost stik z naravo, morskim okoljem, je spanje pod zvezdami in daje občutek malo drugače svobode. Rada ga imam tudi zato, ker potem ne kompliciram z oblačili in ostalimi vsakdanjimi zadevami, bolj se sprostim, zato je tudi dopust bolj učinkovit." Vesela je, če dobi kamp prostor tik ob morju: "Fino je, če najdem prostor pod drevesom, saj je poleti v šotoru čez dan res vroče. Ob morju pa je že luksuz!" Po letih kampiranja pa je vendarle odkrila 'svoj' kamp: "Lani sem bila prvič v enem izmed kampov v Dalmaciji in mi je kar prirasel k srcu. Tako preprost, domač, a vseeno čist in urejen. Po nekaj dneh sem se počutila kot doma, zato se tudi letos vračam tja."

Saša Einsiedler: Letos je imela manjšo nesrečo

Saša Einsiedler je znana po tem, da počitnice preživlja v kampu. "Zato, ker se mi to zdi sproščeno preživljanje dopusta. Seveda sama izberem prostor za kampiranje in postavim šotor. Za zdaj hodimo na hrvaško obalo," je mama petih otrok skrivnostna glede lokacije. Se ji je pa letos zgodila večja neprijetnost, saj je na njen šotor med neurjem padlo deblo. Vendar to sprejema kot del kampiranja, pove v smehu. "To so stvari, ki naj bi jih vzel v zakup pri takšnem načinu preživljanju počitnic. Seveda ne računaš, da se bo zgodilo ravno tebi in takrat, ko si ti tam. Vendar na srečo ni bilo nič hujšega, med to močno nevihto ni bilo nikogar v šotoru in ni bil nihče poškodovan. V kampu je bilo še nekaj polomljenih vej in drugih poškodovanih šotorov, vendar res ni bilo hujšega. Ko se zgodi kaj takega, si še bolj hvaležen. Naslednje leto verjetno še bolj dobro pogledaš, kam boš postavil šotor, da ni ravno nad tabo veliko suhih vej, drugega pa ni. Sicer pa takšna stvar nekoga, ki kampira, ne odvrne od tega, da ne bi še hodil v kamp. Šotor je bil polomljen, a smo takoj uredili in dobili nadomestnega in smo enostavno nadaljevali počitnice."

Lea Sirk: Kampiranje je njena najljubša stvar

Simpatična primorska pevka Lea, ki je prav tako flavtistka in učiteljica petja ter mamica dveh otrok, je navdušena kampistka. Pravi, da je kampiranje ena od njenih najljubših stvari. "Vsako leto se za mesec in pol v poletju kar umaknem na Hrvaško, v kamp ... Z družinico se dobesedno preselimo v prikolico in si ustvarimo začasni dom, kjer se fajn spočijemo, povežemo in napolnimo baterije, da zdržimo naporno leto." Lea prav tako ljubi tišino na počitnicah, zato rada poišče samotno plažo. "Nisem ljubiteljica plaže, kjer je veliko ljudi, zato največkrat poiščem kakšen divji del obale, da je tišina."

Oriana Girotto: Komaj čaka, da bo kampiral še Edvard

"Letos na Metal days nisem kampirala, ampak smo bili v apartmaju v Kobaridu, vendar v kampu," pove Oriana, saj si ni upala kampirati s še ne enoletnim malčkom Edvardom. Sicer je Oriana že večkrat kampirala v Kobaridu, saj ima izredno rada ta način počitnikovanja. "Prednost kampiranja je stik z naravo in nekako si prisiljen iti ven. Ko si tako 'komot', kot sem bila zdaj v apartmaju, enostavno prižgeš televizijo, kuhaš in ure kar bežijo. Če kampiraš, pa gre čas počasneje – veliko več si zunaj, veliko je sprehodov. V šotoru nisi veliko, stalno si zunaj." Oriana komaj čaka, da bo mali Edvard že tako velik, da bo lahko kampiral. "S starejšim Aleksandrom sem že večkrat kampirala, seveda, otroci v tem zelo uživajo. Zdaj razmišljam, da bi šli morda septembra kampirat, sicer pa prihodnje leto zagotovo." Sicer pa je Oriana še povedala, da rada hodi na tolminski festival Metal days. "Aleksandra to seveda že zanima in sva skupaj doživela večerni koncert, medtem ko je varuška pazila na Edvarda. Ljudje so zelo kulturni, kar lahko povedo tudi starejši Tolminci, ki so še posebej veseli, saj imajo veliko od festivala. Ljudje so s seboj pripeljali tudi otroke, na voljo so slušalke, da otrok ne bi motil hrup. Plaža je prekrasna, otroci tam izredno uživajo."

Natalija Bratkovič: Nočni ribolov z lazarji

Natalija ima rada naravo in pravi, da se vodenja letošnje Kmetije zelo veseli. Kot otrok je rada kampirala z očetom in spomini na te dni so ji še danes zelo pri srcu. Ker pa je kampiranje vedno zabavno, se je Natalija spomnila zabavnega dogodka iz časa, ko je bila še osnovnošolka in je imela eno prav sluzasto dogodivščino. "Spomnim se kampiranja z očetom. Bila sem v osnovni šoli in želela sem doživeti nočni ribolov. Ati me je seveda peljal, zelo se je potrudil, da bi nama bilo prijet­no doživetje. Postavil je šotor, namesto spalne vreče sem imela vzmetnico, skratka vse je bilo top. Do nekje tretje ure ponoči. Postala sem namreč žejna, ledeni čaj v pločevinki sem imela pred šotorom, kar je bila velika napaka. Ko sem namreč začela piti, je bil ledeni čaj sluzast. Naenkrat vik, krik, stok in jok ... panika. Ati prihiti ves prestrašen in vpraša, kaj je narobe. Prižge lučko, na pločevinki pa je bil gozdni lazar. Odveč je poudarjati, kaj se je zgodilo za tem. Nočni ribolov in s tem kampiranje sta se zaključila, še preden sta se prav zares začela."

Saša Lendero: na kampiranje ima najlepše spomine

Prikupna Saša Lendero je kot otrok vedno kampirala in ima na te čase najlepše spomine. "Vso mladost sem kampirala z velikim užitkom in to so zame ene od najlepših počitnic." Danes Saša sicer ne kampira več, vendar pa hčerka Aria vsako leto kampira, kot je kampirala njena mama. "Aria vsako leto odide na kampiranje z dedkom in babico. Skupaj ne kampiramo, saj zadnja leta hodimo na dopust s svojimi prijatelji, ki imajo še majhne otroke, in ta možnost ne pride v poštev. Če pa je manj časa, odidemo k Mihovim staršem, ki zadnja leta živijo na hrvaški obali. No, Miha pač ni tako zelo navdušen kot jaz, jaz pa imam zelo rada kampiranje. Mislim, da gre za celodneven pristen stik z naravo in dobro energijo, ki tam vlada. To je težko opisati nekomu, ki ni še nikoli kampiral."

Eva Jandl